Seminarą, kuriame savo pranešimus skaito autoritetingi mokslininkai, surengė Tarptautinė komisija nacių ir sovietų okupacinių režimų nusikaltimų pasekmėms įvertinti.

Kaip atidarydamas seminarą sakė rašytojas Markas Zingeris, "vienas atkirčio įsisenėjusiems agresyviems prietarams būdų yra visuomenės švietimas".

Vokietijos ambasadorius Detlof von Berg (fon Bergas), sveikindamas seminaro dalyvius, apžvelgė antisemitizmo peraugimo į "sisteminę žudymo mašiną" nacistinėje Vokietijoje priežastis bei dabartinių Vokietijos gyventojų sąmonės pokyčius.

Jis sveikino seminaro dalyvius už ryžtą ir drąsą "kasantis gilyn" ir pabrėžė, kad visuomenei prireikia nemažai laiko įveikti istorijos palikimą.

Vienas pranešėjų, Klaipėdos universiteto daktaras Vygantas Vareikis teigė, kad ir šiandien Lietuvoje galima sutikti antisemitinių išpuolių.

"Sąmokslo teorijos atgimsta antiamerikietišku "Williams" vadovo John Bumgarner (Džono Bumgarnerio) įvaizdžiu - žydiškas-amerikietiškas sąmokslas", sakė V. Vareikis.

Seminare pranešimus taip skaito istorikai ir politologai Gediminas Rudis, Arvydas Anušauskas, Vladas Sirutavičius, Giedrius Kiaulakis, Inga Nausėdienė.

Jų pranešimuose pateikiami požiūriai į antisemitizmo atsiradimą ir plitimą tarpukario Lietuvoje ir per nacių okupaciją.

Vokietijos Antisemitizmo tyrimų centro vadovas, profesorius Wolfgang Benz (Volfgangas Bencas) perskaitys pranešimą apie nacių antisemitizmo kilmę.