Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko pavaduotoju nuo Lietuvos krikščionių demokratų partijos (LKDP) išrinktas buvęs šios partijos valdybos pirmininkas Algirdas Saudargas. Nuo KDS pirmininko pavaduotoju krikščionys demokratai išrinko Edvardas Pabarčius.

LKDP į valdybos pirmininkus delegavo Petrą Gražulį, jo pavaduotoja nuo LKDP tapo Gražina Paliokienė, nuo KDS - Ignas Vėgėlė. Jungiamojoje konferencijoje taip pat buvo patvirtinti naujos partijos statutas bei nuostatai.

Lietuvos krikščionių demokratų statute, patvirtintame šeštadienį, įtvirtinta laikina nuostata, kad KDS atstovai, išrinkti į jungtinės partijos vadovybės organus, nebus perrenkami iki artimiausių Seimo rinkimų. LKDP tokių privilegijų atsisakė. Artimiausi eiliniai Seimo rinkimai turėtų įvykti 2004 metais.

Lietuvos krikščionių demokratų partija (LKDP), kuriais vadovavo Algirdas Saudargas ir Krikščionių demokratų sąjunga (KDS), kurios pirmininkas buvo Kazys Bobelis, jau kurį laiką kalbėjo apie susivienijimą.

Anksčiau krikdemai savo partijų susijungimo data buvo paskelbę balandžio 7 dieną, tačiau nesutarę dėl pavadinimo, datą buvo priversti nukelti.

LKDP ir KDS nusprendė vienytis po pralaimėtų Seimo rinkimų, kuomet atskirtai dalyvavusioms partijoms nepavyko peržengti 5 proc. barjero daugiamandatėje rinkimų apygardoje ir patekti į Seimą. KDS Seime turi vieną, o LKDP - 2 parlamentarus, išrinktus vienmandatėse rinkimų apygardose.

Ankstesniame Seime LKDP sudarė daugumą su Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriais). KDS 2000 metais pavasarį savivaldybių rinkimuose dalyvavo koalicijoje su Lietuvos valstiečių partija, tačiau vėliau, nesutarę dėl rinkimų sąrašo sudarymo, partijos išsiskyrė.

Konservatoriai neseniai pareiškė, kad LKDP, susivienijusi su KDS, būtų nepageidaujama partnerė, nes konservatoriai kritikuoja ankstesnį KDS blokavimąsi su kairiąją Valstiečių partija. Be to, konservatoriams nepatinka K.Bobelio euroskepticizmas.