„Visa opozicija elgiasi taip, lyg važiuotų autobusas su nuleistomis padangomis, o jie kalba, kad labai greitai pasieksime auksinį miestą. Negaliu būti neveiklos zonoje“, - DELFI sakė V. Valkiūnas.

Klausiamas, ar ketina remti valdančios koalicijos sprendimus, politikas sakė remsiąs tik tuos, kurie jam atrodys konstruktyvūs ir protingi, tačiau esą jam pabodo, kai valdančiųjų oponentai nuolat kalba apie valdžios vertimą ir blokuoja kartais gerus sprendimus.

DELFI primena, kad V. Valkiūnas jau kurį laiką dalyvauja valdančių partijų frakcijų susitikimuose Seime. Anksčiau politikas sakė svarstąs galimybę paremti valdančiuosius, jeigu jie pritars jo idėjoms.

V. Valkiūnas yra išrinktas vienmandatėje Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje.

Iškart po Seimo rinkimų šis politikas priklausė Liberalų ir centro sąjungos frakcijai, vėliau perėjo į Arūno Valinsko „Ąžuolo“ frakciją, dar vėliau tapo Tautos prisikėlimo partijos frakcijos, „Vienos Lietuvos“ frakcijos nariu ir galiausiai atsidūrė Krikščionių partijos frakcijos gretose.

Valdančiajai Permainų koalicijai šiuo metu priklauso konservatoriai-krikdemai (45), Liberalų ir centro sąjunga (7), Tautos prisikėlimo partija (7) bei Liberalų sąjūdis (11). Formaliai parlamente koalicija turi 70 balsų 141 nario parlamente.

Koalicija yra sudariusi susitarimą dėl paramos su 3 valstiečių liaudininkų atstovais, tačiau jie įsipareigojo tik neprisidėti prie Vyriausybės nuvertimo, jeigu opozicija imtųsi tokių veiksmų.