1992 metų spalio 25 dieną piliečių referendumu buvo priimta dabartinė Lietuvos Konstitucija.

Sveikinime Lietuvos žmonėms prezidentas pasidžiaugė, kad Lietuvoje įsitvirtina požiūris į Konstituciją kaip aukščiausiąją teisę, privalomą visiems, o pirmiausia tiems, kuriems patikėta valstybės valdžia, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

R.Pakso nuomone, pagarbą Konstitucijai, kaip svarbiausiajam Lietuvos žmonių aukščiausių vertybių teisiniam dokumentui, būtina ugdyti nuo mažų dienų.

Visuomenę ir valstybės institucijas prezidentas pakvietė inicijuoti bei remti teisinio švietimo programas ir ieškoti patrauklių, suprantamų Konstitucijos dienos paminėjimo formų.

Pasak pranešimo spaudai, viena jų galėtų būti moksleivių piešiniais iliustruotas pagrindinio valstybės įstatymo leidinys.

Tuo tarpu Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris dienraščiui "Lietuvos žinios" apgailestavo, kad Lietuvoje Konstitucijos diena nepelnytai pamirštama, ir vylėsi, jog netrukus ši šventė bus tokia pat populiari kaip ir Lenkijoje ar Norvegijoje.

"Ne visi dar suvokia, kas yra Konstitucija. Ji yra aukščiausia teisė, aukščiausias teisiškumo matas. Jeigu Konstitucija nėra pagrindinis orientyras, valstybės degraduoja. Svarbu, kad kiekvienas žmogus priimtų Konstituciją kaip savo gyvenimo pagrindą", - sakė E.Kūris.