Atvyko specialiai iš Vilniaus

Inga Paksaitė ir jos draugas Aivaras Stumbras penktadienio vakarą specialiai atvyko į Kauno naktinį klubą “Zepelinus”.

Penktadienį klube besilinksminusių lankytojų teigimu, pirmoji šalies panelė buvo gerai nusiteikusi, nuolat šypsojosi. Po “Kauno dienos” pranešimų apie skandalingąjį Ž.Daktaraitės gimtadienį tai dienraščiui patvirtino į redakciją skambinę “Zepelinus” lankytojai.

Anot jų, atvykusi į Kauno naktinį klubą, Prezidento dukra didelio lankytojų dėmesio nesulaukė, tačiau daugelis nustebo, kai ji su draugu patraukė Daktarų šeimos link. Vėliau įteikė dovaną Živilei, pasisveikino su Kauno nusikalstamo pasaulio atstovais ir prisijungė prie besilinksminusios Daktarų šeimos ir jų draugų.

Klube tą vakarą besilinksminę kauniečiai (redakcijai pavardės žinomos, tačiau dėl suprantamų priežasčių neskelbiamos) tvirtino buvę šokiruoti, kai tarp nusikaltėlių išvydo ir pirmąją šalies panelę. “Buvo sunku patikėti, kad tai ji”, - stebėjosi skaitytojai. Jie sako, kad I.Paksaitė su draugu vakarėlyje ilgai neužsibuvo.

Artimieji melavo

Jau vakar “Kauno diena” pranešė apie skandalu virtusį Ž.Daktaraitės gimtadienį. Tačiau tuomet ir ji, ir jos mama Ramutė Daktarienė neigė, kad I.Paksaitė buvo atvykusi į Kauną. Jos teigė, kad gimtadienis Užliedžiuose vyko tik šeimos rate Daktarų namuose.

R.Daktarienė sakė asmeniškai nepažįstanti Prezidento dukters ir neigė, kad artimai bendrauja. “Nieko negaliu pasakyti, gal jos kartu kur nors ir šventė. Ko gero, Vilniuje, nes mano dukra ten mokosi”, - į detales nebuvo linkusi leistis Ramutė Daktarienė.

Šventės šeimininkė Ž.Daktaraitė taip pat tikino, kad vakarėlis vyko Daktarų namuose Užliedžiuose. Vakar su žiniasklaida ji bendrauti nepanoro.

Klubo vadybininkas bijo kalbėti

Klubo “Zepelinus” vadybininkas Gediminas Juodeika neneigė, kad penktadienį klube linksminosi ir Daktarų šeima, ir Prezidento Rolando Pakso duktė Inga su draugu. Tačiau šia tema detaliau jis nenorėjo kalbėti. “Jie yra mūsų klientai, kaip ir visi kiti. Aptarnavome, viskas vyko sklandžiai, jokių incidentų nebuvo. Pasilinksmino, pašoko ir išsiskirstė”, - aiškino G.Juodeika.

Vadybininkas atrodė išsigandęs ir bandė sudaryti dirbtines kliūtis, kad “Kauno diena” negautų išsamesnės informacijos. “Daugiau apie vakarėlį galėtų pasakyti administratorė, tačiau negaliu žinoti, kuri dirbo penktadienį”, - aiškino G.Juodeika. Jis tikino, kad dukters gimtadienį šventusiems Daktarams klubas nerodė jokio išskirtinio dėmesio.

Lankytojų teigimu, lygiai dvyliktą valandą vakaro vedėjas Ž.Daktaraitę pakvietė ant scenos ir jai įteikė simbolinę klubo dovaną - miniatiūrinį dirižablį. Tačiau to G.Juodeika taip pat nebuvo linkęs prisiminti.

Paklaustas, kas atsitiko, kad akimirksniu dingo atmintis, G.Juodeika buvo lakoniškas: “Kuo mažiau žinome, tuo ilgiau gyvename”.

Dukrai tepasakė labanakt

Vakar Prezidentas Rolandas Paksas pareiškė davęs pylos savo dukteriai už bendravimą su H.Daktaro šeimos nariais. “Nesu sužavėtas”, - sakė jis vakar žurnalistams, kurie po Prezidento susitikimo su Ministru Pirmininku Algirdu Brazausku klausinėjo R.Pakso apie aktualijas.

Valstybės vadovas teigė kalbėjęs šia tema su I.Paksaite. “Pokalbis buvo griežtas, nors ji ir yra pilnametė”, - tvirtino Prezidentas. Pokalbis įvyko po to, kai “Kauno dienos” žurnalistai ėmė domėtis, kaip I.Paksaitė ir jos draugas praleido savaitgalį.

Tačiau Laima Paksienė tvirtino, kad Prezidentas trečiadienį vakare namuose nekalbėjo su dukra, nes grįžo vėlai vakare. “Rolandas grįžo taip vėlai, kad nebuvo laiko pokalbiams. Būna tik labos nakties palinkėjimas, ir viskas”, - vakar dienraščiui teigė L.Paksienė.

Prezidentą nustebino nauji faktai

Trečiadienio vakarą Prezidento šeima su dukra neaptarė vakarėlio detalių, nesidomėjo, kas buvo kiti gimtadienio vakarėlio svečiai. “Nelendu į jos gyvenimą, ji protinga mergaitė ir padarė išvadas”, - sakė pirmoji šalies ponia.

L.Paksienė teigė nieko nežinanti apie tai, kad jos duktė bendravo ir su ne kartą teistu Henriku Daktaru, todėl nenorėjo vertinti šio fakto. “Kodėl turiu jumis tikėti? Ką jūs man pasakojate? Aš nemačiau to, kodėl turiu atsakinėti į klausimus, jei nesu tikra, ar taip buvo”, - piktinosi L.Paksienė. Ji ragino Daktarų atžalos netapatinti su jos tėvu.

Tačiau Prezidentūros atstovai dar kartą išreiškė apgailestavimą, kad šalies vadovo dukra linksminasi Daktarų šeimos draugijoje. “Kaip liaudis sako, maži vaikai - maži vargai, dideli vaikai - dideli vargai”, - atsiduso Prezidento patarėjas vidaus politikos klausimais Edmundas Ganusauskas.

Tuo tarpu šalies vadovas su tėvui įprastu rūpesčiu apgailestavo, kad vaikus nelengva apsaugoti nuo neapgalvotų poelgių. “Mane supras visi, kurie turi su vaikyste atsisveikinusių vaikų. Manau, kad Ingai šis gimtadienis bus labai rimta gyvenimo pamoka”, - viliasi šalies vadovas.