Tokią rezoliuciją, kurią pasiūlė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys, priėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje veikianti krikščionių demokratų bendrija.

Dokumente sakoma, kad siaučiant ekonominei krizei bei siekiant kompromiso su koalicijos partneriais liberalais teko ne kartą aukoti gyvybiškai svarbius konservatorių-krikdemų programos punktus. Tačiau esą šaliai išeinant iš nuosmukio partija turi imti aršiai ginti savo ideologines nuostatas ir vertybes.

„Ypač atsargiai reikėtų elgtis su „Sodros“ sistema, už kurios stovi daug sąžiningai dirbusių senyvo amžiaus žmonių“, - rašoma rezoliucijoje.

DELFI primena, kad Liberalų sąjūdžio į Vyriausybę deleguotas teisingumo ministras, buvęs Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) prezidentas Remigijus Šimašius yra viešai svarstęs, kad norint užtikrinti saugią ir turtingą senatvę reikia išmontuoti esamą socialinės apsaugos sistema ir sukti dviem galimais keliais – kaupimo arba kartų solidarumo šeimoje.

Jo nuomone, ateityje, būtų protinga įtvirtinti privalomąjį pensijų kaupimą privačiuose fonduose bei remtis kartų solidarumu šeimoje, kai vaikai ir vaikaičiai prisideda prie savo senelių ar tėvų išlaikymo.

Liberalų iniciatyva buvo sumažintos ir maksimalios nedarbo socialinio draudimo išmokos dydis – nuo 1040 Lt iki 650 Lt, mat buvo ieškoma galimybių nedidinti „Sodros“ mokesčio, kai siūlė konservatoriai-krikdemai.

Valdančią koaliciją sudaro konservatoriai-krikdemai, Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga bei Tautos prisikėlimo partija. Dėl paramos parlamente Vyriausybės stabilumui yra susitarta su valstiečiais liaudininkais, bet jie nėra koalicijos nariai.