Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė viceministrą G. Černiauską kaltino neparengus programų, kurios buvo numatytos pagal Vyriausybės programos priemonių įgyvendinimo planą. Pasak D. Mikutienės, šiuo metu jau pradedamas svarstyti biudžetas, todėl nepatvirtinus programų iškils jų finansavimo klausimas.

"Mes esame paruošę pažymą, kas yra neįvykdyta. Joje - 14 punktų", sakė D. Mikutienė.

D. Mikutienės teigimu, pažeidžiant visus reikalavimus Vyriausybei buvo pateiktas nutarimas dėl Vilniaus ir Kauno apskričių sveikatos įstaigų restruktūrizavimo, nors komitetas prašė šito nedaryti, nesuderinus su savivaldybėmis.

"Mes puikiai suprantame, kad reikia ligoninių tinklą optimizuoti, reikia galvoti apie ligoninių profilius, jų finansavimą. Tačiau rodikliai, kurie buvo įvardinti strategijoje kaip siekiamybė, šiame projekte tapo realybe, status quo, ir sukėlė nepasitenkinimą", sakė D. Mikutienė.

Pasak D. Mikutienės, viceministras G. Černiauskas yra atsakingas už teisės aktų, projektų ruošimą, jis atstovauja Sveikatos apsaugos ministerijai Seimo komitete, derina klausimus su įvairiomis institucijomis.

"Visiškai nesuprasi, ką atėjęs į komitetą jis nori pasakyti. Jis dėsto savo asmeninę nuomonę, specialistai kalba kitą, paaiškėja, kad ministro oficiali pozicija dar trečia. Tai iš tiesų aš manau, kad toks žmogus negali tokios funkcijos vykdyti. Tai tęsiasi gana ilgą laiką ir ministrui buvo ne kartą apie tai sakyta", sakė apie bendradarbiavimą su G. Černiausku D. Mikutienė.