Pagal ketinimų protokolą, šalys susitarė sukurti bendrą informacinę erdvę, susijusią su Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių minėjimo organizavimu, drauge surengti svarbiausių metinėms paminėti skirtų kultūrinių renginių reklaminę kampaniją, tam naudojant bendrą logotipą.

Taip pat numatoma bendradarbiauti surengiant mūšio inscenizaciją istorinėje mūšio vietoje, vykdant su šiomis metinėmis susijusius bendrus mokslinių tyrimų projektus, koordinuojant kitas minėjimui skirtas priemones.

Lietuva ir Lenkija taip pat išreiškė pasiruošimą bendradarbiauti su kitais partneriais, ypač Ukraina ir Baltarusija.

Spaudos konferencijoje, surengtoje po ketinimų protokolo pasirašymo, Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo viceministras P. Zuchowskis pabrėžė Lietuvos dalyvavimo Žalgirio mūšio jubiliejaus minėjime svarbą. Pasak viceministro, Lietuva kartu su Lenkija yra bendro istorinio mūšio minėjimo Lenkijoje organizatorės.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo pristatytas interneto puslapis, kuriame šešiomis kalbomis, tarp jų ir lietuvių, bus pateikiama visa informacija apie Žalgirio mūšio minėjimo renginius.

P. Zuchowskis Lietuvos krašto apsaugos viceministrui V. Umbrasui įteikė simbolinį Žalgirio mūšio logotipą, kuris yra lietuviškas lenkiškojo logotipo atitikmuo - jame žodis "Grunwald" pakeistas į "Žalgiris".

V. Umbrasas padėkojo Lenkijai už parodytą nuoširdų bendradarbiavimą ir papasakojo apie svarbiausius Lietuvos planus minint Žalgirio mūšio jubiliejų - gausiau su Vytautu Didžiuoju priešakyje dalyvauti Žalgirio mūšio inscenizacijoje, kuri vyks liepos 14-18 dienomis Žalgirio mūšio lauke netoli Olštyneko miesto, sukurti pašto ženklus ir progines monetas, surengti tarptautines konferencijas.

Susitikime taip pat kalbėta apie inscenizacijos transliavimo galimybes, aptartos galimybės organizuoti bendrus maršrutus "Lietuvos - Lenkijos kelionių maratonas Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti".

Antradienį krašto apsaugos viceministras V. Umbrasas kartu su Lenkijoje viešinčiu Lietuvos kultūros viceministru Donatu Valančiausku lankysis Žalgirio mūšio lauke netoli Olštyneko miesto, susitiks su vietos savivaldos atstovais ir aptars Žalgirio mūšio inscenizavimo detales.

Žalgirio mūšio inscenizacija istorinėje mūšio vietoje netoli Olštyneko miesto Lenkijoje rengiama jau daugiau nei dešimtmetį, tradiciškai joje dalyvauja apie 100 tūkst. žiūrovų ir apie tūkstantį riterių, kuriuos į renginį siunčia skirtingos šalys.

Lietuva Žalgirio mūšio inscenizacijos kovose atstovaujama nuo 2004 metų.

Žalgirio mūšis laikomas vienu didžiausių ir garsiausių viduramžių mūšių. Vytauto ir Jogailos vadovaujama jungtinė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Lenkijos karalystės kariuomenė 1410 metų liepos 15 dieną sumušė Kryžiuočių ordiną. Žalgirio mūšis sustabdė ordino veržimąsi į rytus.