Piketuotojai reikalavo, kad Seimas ratifikuotų Europos socialinės chartijos punktus, deklaruojančius kiekvieno žmogaus teisę į atlyginimą, būstą ir apsaugą nuo skurdo. Pasak organizatorių, šių punktų nėra tarp numatytųjų ratifikuoti.

Seimas antradienį ryte svarstė Europos socialinės chartijos ratifikavimo įstatymą. Svarstyme padaryta pertrauka iki popietės.

"Šiuo metu Seime svarstomas Europos socialinės chartijos ratifikavimo įstatymas yra mums gyvybiškai svarbus. Mes dėkingi valdžiai, kad ji iš principo ratifikuoja šią chartiją, tačiau mus labai neramina, kad šioje chartijoje neratifikuojami darbininkams gyvybiškai svarbūs punktai", - žurnalistams sakė LDS atsakingoji sekretorė Kristina Krupavičienė.

Tarp neratifikuojamų punktų yra darbuotojų teisė į tokį atlyginimą, kuris garantuotų jiems ir jų šeimoms normalų gyvenimo lygį.

"Neratifikuodama šio punkto, mūsų valdžia įteisina vergovę", - tvirtino K.Krupavičienė.

Į ratifikuojamą chartiją taip pat neįtraukti punktai dėl aprūpinimo būstu.

K.Krupavičienės teigimu, Lietuvos valdžia taip pat nenori ratifikuoti punkto, įpareigojančio stengtis, kad socialinės apsaugos sistema nuolat tobulėtų, pasiektų aukštesnį lygį.

Anot jos, Lietuvos valdžia nenori jokių įsipareigojimų Europai mažinti skurdą.

"Ji neratifikuoja šių punktų, vadinas, ji neturės jokių įsipareigojimų mažinti skurdą, nuolat kelti atlyginimus", - teigė K.Krupavičienė.