Automobilių kelių direkcijos generalinis direktorius Virgaudas Puodžiukas "Ekstrai" patvirtino, jog greičiausia jau kitais metais jo vadovaujamas padalinys smarkiai plėsis.

Nors garsiai kalbama, jog etatų didinimas siejamas su artėjančiais rinkimais į Seimą ir socialdemokratų planais svariai papildyti rinkiminės kampanijos finansų biudžetą, V.Puodžiuko teigimu, nauji etatai direkcijoje bus steigiami atsižvelgiant į Europos Sąjungos reikalavimus.

"1000 kilometrų kelių Vokietijoje, Švedijoje tenka po 28, Latvijoje - 12 darbuotojų. Tuo tarpu Lietuvoje yra tik keturi. Akivaizdu, kad mes turėtume pasiekti bent kaimynų lygį. Kita vertus, reikia įsisavinti ES skiriamus pinigus pagal ISPA programą - tam irgi reikia papildomų darbuotojų", - V.Puodžiuko teigimu, tai ir yra pagrindinės priežastys, lemsiančios direkcijos kadrų pagausėjimą.

Tačiau pašnekovas nepanoro sukonkretinti, ar planuose yra ir dar vieno, trečiojo pavaduotojo etatas ir ar tikrai juo bus paskirtas ką tik socdemu tapęs Kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimundas Indriulėnas:

"Girdėjau ir aš tokias kalbas, tačiau kaip bus, šiandien dar nereikia burti. Jei būčiau tikėjęs kalbomis, pats jau bene penkis kartus iš darbo turėjau išeiti", - V.Puodžiukas nepanoro atsakyti į "Ekstros" klausimą, ar kartais tai nėra aukštų ministerijos valdininkų įsakymas priimti naują darbuotoją ir iš kur sklinda tokios kalbos.

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: