Tokiu nei finansinio, nei teisinio pagrįstumo neturinčiu sprendimu pasipiktino tik Tėvynės Sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcija Seime. Bet jų balsas - atšaukti įsakymą - liko neišgirstas: procesas vyksta.

Į Vilniaus universiteto ligoninės "Santariškių klinikas" iškėlus VCUL reumatologijos skyrių, darbo, kaip neva neišlaikiusios bandomojo laikotarpio, neteko penkios medicinos seserys.

Kadangi nėra jokio pertvarkos plano, ant plauko pakibo dar 700 VUCL darbuotojų likimas.

Nors sudaryta ligonininės restruktūrizavimo komisija posėdžiauja vos ne kas savaitę, anot ligoninės pilvo chirurgo Alfredo Songailos, ir toliau niekas nieko nežino.

"Visa yra tik gandai. Ir didžiulė įtampa. Lyg ir yra tokia nuostata: Mikrochirurgijos bei Plaučių chirurgijos klinikos turi šlietis prie universiteto ligoninių, o kas bus su kitais (pilvo chirurgijos, endokrinologijos) skyriais - absoliučiai neaišku", - sakė A.Songaila.

Tuo tarpu mikrochirugai, kuriuos lyg ir ketinama iškeldinti į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos (VUGP) ligoninę, negali atsigauti po šoko: kaip reiktų dirbti?

VUCL 12 operacinių blokas kapitaliai atnaujintas, su oro kondicionavimo sistemomis, modernia sterilizacine, o 4 mikrochirurgams priklausančios operacinės - nuolat užimtos.

Tuo tarpu "greitukėj" - vos 20 operacinių, kurias vėjai kiaurai košia, ir tos - nuolat užimtos. Tad kas bus, kai VUGP, į ją susikėlus dar ir Šv.Jokūbo ligoninės skyriams, taps vienintele sostinėje skubią medicinos pagalbą teikiančia ligonine?

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: