Apie ministro sprendimą O. Šarmavičius tvirtino sužinojęs antradienio vakarą. Trečiadienį buvo paskutinė jo darbo diena VTD vadovo poste.

Tuo tarpu R. Palaitis tvirtino, kad O. Šarmavičių atleisti buvo ne viena priežastis ir tai esą reikėjo padaryti anksčiau.

„Buvo labai daug priežasčių: ir dėstymas darbo metu pagal autorines sutartis, ir ministro pavedimų tyčinis nevykdymas piktnaudžiaujant savo tarnybine padėtimi ir netgi pavaduotojams uždraudžiant vykdyti pavedimus, viešųjų pirkimų įstatymo nesilaikymas ir kiti darbai. Jis iš tikrųjų netinkamai atliko savo pareigas, tiesiog ilgai užtruko procedūros, kol buvo įforminami pažeidimai, šiaip tai reikėjo padaryti anksčiau“, – DELFI sakė ministras.

Tarnybinės nuobaudos už dėstytojavimą darbo metu ir pareigų nevykdymą jam buvo skirtos dar praėjusį rudenį.

DELFI primena, kad departamentui nuo 2002 m. vadovavęs socialdemokratas O. Šarmavičius dabartinės valdžios buvo kritikuojamas ne vieną kartą.

Dar praėjusį spalį R. Palaitis tvirtino, kad siekdamas išvengti tarnybinių nuobaudų O. Šarmavičius gali simuliuoti ligą. Tąkart VTD vadovas istorijoje įžvelgė politinę potekstę.