Politikas dvi valandas bendravo su vietos gyventojais. Susitikimo kulminacija tapo apsilankymas Čekiškės senelių namuose. Gyventojai skundėsi, kad juos blogai maitina. “Liūdnos išvados”, - sakė meras, paragavęs sriubos ir “tai, kas vadinama” žuvies maltinuku.

Senelių namuose bręsta skandalas

Kauno rajono meras neslėpė, kad dar prieš atvykdamas į Čekiškę, buvo girdėjęs, kad seneliai nepatenkinti maisto kokybe. Jį tiekia vienas vokiečių verslininkas, su kuriuo Savivaldybė sudarė sutartį iki 2015-ųjų metų. “Kauno dienos” žiniomis, šios sutarties rajono Taryba nesvarstė. Vokietis gavo užsakymų ir kitose seniūnijose.

Neseniai Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba rado nemažai pažeidimų. L.Gineika pakvietė “Kauno dienos” žurnalistus apsilankyti senelių namuose ir patiems įsitikinti.

Namų darbuotojoms šis vizitas buvo labai netikėtas. Jos net nenorėjo įleisti vidun mero. Nemažai keblumų kilo ir dėl L.Gineikos noro paragauti senelių pietų. Tuo tarpu seneliai neslėpė, kad anksčiau maistas buvo kur kas skanesnis. “Vienaip rašo valgiaraštyje, kitokį maistą pateikia valgyti”, - skundėsi vienas šių namų gyventojas.

L.Gineika, paragavęs sriubos ir žuvies maltinuko, neslėpė pasipiktinimo. “Atsiprašau, bet tai primena...” - sakė jis. Dar labiau rajono vadovą šokiravo faktas, kad pusryčiams seneliai gauna 20 gramų sklindžių su uogiene, o vakarienei - 20 gramų šaltienos. “Tai absurdas. Imsimės priemonių. Be to, senelių maitinimą perdavus vokiečiui, rajonas nesutaupė nė lito”, - neslėpė meras.

“Kauno dienos” žiniomis, vieno senelio išlaikymui kiekvieną mėnesį skiriama 950 litų.

Duobių neliks jau kitą savaitę

Keletas Čekiškės gyventojų merui skundėsi dėl blogos drenažo sistemos. “Vanduo semia mūsų rūsius. Po lietaus - tragiškas vaizdelis. Niekaip nepavyksta prisišaukti pagalbos”, - sakė kelios moterys.

Daliai vietos gyventojų drenažo sistema buvo sutvarkyta. Parengtas projektas, kaip būtų galima padėti ir likusiems, tačiau trūksta lėšų. Preliminariais apskaičiavimais, reikia apie 50 tūkstančių litų.

“Tai rimtas klausimas. Pakontroliuokite”, - savo padėjėjoms liepė L.Gineika. Išgirdęs gyventojų priekaištus dėl duobėto žvyrkelio, meras iškart užsipuolė seniūną. “Ar sunku žvyro atvežti? Dviejų mašinų pakaks ir lėšų daug nereikia. Duobių iš karto neliktų. Po dviejų savaičių atvažiuosiu ir patikrinsiu”, - teigė Kauno rajono meras.