Vakar vyriškis išvyko į sanatoriją Druskininkuose.

Jo brolis gydytojas Vaclovas Stankevičius teigė, kad nuo šiol brolis turės antrąjį gimtadienį - kovo 22-ąją.

"Iki šiol viskas vyko sklandžiai", - apibūdindamas F.Stankevičiaus būklę po operacijos teigė vienas geriausių Lietuvos kardiochirugų R.Benetis, užsienio šalių klinikose jau atlikęs ne vieną širdies transplantaciją.

Atlikti keturi biopsijos tyrimai nerodė svetimos širdies atmetimo reakcijos. Šie tyrimai F.Stankevičiui bus pakartoti po dviejų savaičių, kai jis grįš iš Druskininkų sanatorijos.

R.Benečio teigimu, visas F.Stankevičiaus išgijimo procesas truks dar ilgai: "Organizmo adaptacija yra ilgalaikis procesas, todėl nerealu tikėtis, kad netrukus jis galės bėgti maratoną. Širdies nepakankamumas vyriškiui vystėsi kelerius metus. Prieš dvejus metus jau buvo atlikta sunki operacija. Visiškai normaliai ligonio organizmas pradės funkcionuoti tik po pusantrų metų".

KMUK kardiochirurgijos skyriaus gydytojai, atsisveikindami su pacientu juokaudami jį perspėjo: "Žiūrėk, Stankevičiau, neįsijausk Druskininkuose. Atvažiuosime patikrinti".

Nuo 1987 metų tai - 22-oji širdies persodinimo operacija šalyje.

Iki šiol visos operacijos buvo atliekamos Vilniaus universiteto Santariškių klinikose.

F.Stankevičius yra šeštasis žmogus Lietuvoje, kuriam pavyko išgyventi po širdies transplantacijos. Visi po tokios operacijos išgyvenę yra vyriškiai.

Ilgiausiai su svetima širdimi gyvena alytiškis Januaras Matutis. Šį rudenį bus penkeri metai, kai Santariškių kardiochirurgai jam persodino donoro širdį.