Prie trečiojo kaltinamojo, Karolio Lenkovskio, prisėdo kaukę dėvintis "Aro" pareigūnas. BNS šaltinių teigimu, visų trijų vyrų pavardės figūruoja narkotikų byloje, tiriamoje Vilniaus apygardos prokuratūros. Prokuratūra buvo pranešusi, kad vasario pabaigoje šioje byloje sulaikė 23 sostinėje ir jos apylinkėse veikusios organizuotos nusikalstamos grupuotės lyderius bei aktyvius narius. Per pirmąjį operacijos etapą, kuris vyko praėjusių metų gruodį, sulaikyti dar 27 asmenys.

Trejeto pavardės minimos ir žmogžudystės byloje, kurią tiria Generalinė prokuratūra, todėl T.Čaikauskas ir G.Lisovskis, kad nekalbėtų tarpusavyje, buvo pasodinti toli vienas nuo: vienas salės apačioje, kitas salės viršuje.

Ketvirtadienį teisme toliau vyko liudytojų apklausos.

Vilniaus rajono policijos komisariato vadovas Josifas Kuzmickis, tuomet buvęs komisariato viršininko pavaduotojas, pasakojo, kad jo vadovaujami pareigūnai buvo Rinktinės gatvėje, ir esą šioje vietoje buvo ramu. Pasak pareigūno, jis girdėjo, kad prie Seimo šaudyta, buvo daužomi langai. Patys pareigūnai minėtoje gatvėje buvo sulaikę keletą neblaivių asmenų.
Kelių policijos pareigūnas Tadas Tumėnas tvirtino, kad į jo vairuojamą automobilį tuo metu, kai buvo apžiūrinėjama aplinka, Goštauto gatvėje mestas šampano butelis. Buvo sudaužytas galinis automobilio langas.
Taip pat jis tvirtino įspėjęs keletą asmenų nerinkti ledo gabalų.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Paulius Jablonskas praėjusiame posėdyje perskaitė kaltinamąjį aktą, kuriame teigiama, kad 29 kaltinamieji pernai sausio 16-ąją tarpusavyje susitarė priešintis pareigūnams ir pažeisti viešąją tvarką.

Pasak prokuroro, vyrai kurstė žmonės smurtauti, pažeisti viešąją tvarką, priešintis policijos pareigūnams ir patys tai darė. P.Jablonskas tvirtino, kad kaltinamieji keikė teisėsaugos pareigūnus, mėtė į Seimo langus ir pareigūnus sniego gniūžtes, akmenis, kiaušinius, ledo gabalus, kitus daiktus.

Kai kurie kaltinamieji, pasak valstybinį kaltinimą palaikančio prokuroro, neblaivūs skatino šturmuoti Seimo rūmus ar pulti parlamentą saugojusius pareigūnus.

P.Jablonskas tvirtino, kad šie asmenys Seimo kanceliarijai padarė žalos už daugiau kaip 228 tūkst. litų (išdaužti 42 Seimo rūmų langų paketai), Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams - žalos už 11 tūkst. litų.

Nuostolių padaryta ir privatiems asmenims bei šalia Seimo esančioms įstaigoms: nukentėjo langai, niokoti automobiliai ir pan.

Riaušių byloje kaltinamaisiais įvardijami šie asmenys: Darius Subotkevičius, Tadas Šoblis, Romas Vaicekauskas, Genrikas Lisovskis, Edgaras Švabauskas, Aleksandras Daško, Tomas Čaikauskas, Karolis Lenkovskis, Jurijus Šidlionokas, Edgaras Jonušas, Andrejus Artemenko, Slavomiras Stankevičius, Aleksandras Aškelovičius, Tomas Virbickas, Aivaras Avgustinas, Česlavas Dukelis, Česlovas Bitovtas, Skomantas Pakalka, Tomas Čedrauskas, Vadimas Kundinovičius, Aleksejus Druzevas, Saulius Stepaitis, Saulius Žukauskas, Arturas Pantiuchinas, Leonidas Ivanovas, Sigitas Astratovas, Michailas Gajevskis, Arturas Laveckis ir Veslavas Lukaševičius.

Kaltinamiesiems gresia baudžiamoji atsakomybė pagal Baudžiamojo kodekso 283 straipsnio 2 dalį, numatančią riaušių organizatoriams, provokatoriams, smurtautojams ar turtą niokojusiems ar kitaip šiurkščiai viešąją tvarką pažeidusiems asmenims, kurie priešinosi policininkams arba naudojo šaunamąjį ginklą ar sprogmenis, laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Vilniaus apygardos prokuratūra dar nėra iki galo baigusi tyrimo dėl riaušių organizavimo ir dalyvavimo jose, nes atliekamas dar vienas tyrimas.

Du tyrimus nuspręsta vykdyti dėl to, kad būtų greičiau išnagrinėtos bylos ir nevilkinamas baudžiamasis procesas.

2009 metų sausio 16-ąją Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, vykęs profesinių sąjungų organizuotas mitingas prieš Vyriausybės padidintus mokesčius baigėsi riaušėmis. Per jas nukentėjo apie 30 žmonių, išdaužta dalis Seimo langų, apgadinti kai kurie aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą. Profsąjungų atstovai tąkart nuo riaušininkų atsiribojo.

Riaušininkus tramdę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, gumines kulkas.