Žinoma, su humoro gaidele raginti kompensuoti per septynis šių metų mėnesius šalyje atsiradusį devynių tūkstančių gyventojų deficitą gal ir nieko. Gal „ant juoko“ ir pagimdyčiau, bet kas po to? Visai nejuokinga prieš kelias dienas buvo ir Kauno daugiavaikėms motinoms, kurios įsiutusios įkaitu paėmė vieną valdininką. Šis nesutvarkė reikiamų dokumentų, moterys laiku negavo pašalpų ir mamos užbarikadavo vyriškį jo darbo kabinete.

Kažkaip keista, kad keliuose atsigulę ir magistrales užstoję žemdirbiai nuolat išsireikalauja: pinigų, kvotų, pieno supirkimo kainų. O jei į kelius išeitų motinos su kūdikiais arba įkaitu paimtu premjerą?..

Sakote, tai asocialios šeimos? Pragers? O kodėl niekas neklausia, ką jau minėti žemdirbiai darys su jiems skirtais pinigais ir kodėl net kone badaujantis kaimietis visada iš spintos ištrauks butelaitį?

Kas nors iš ministrų kabineto atsistos ir pasakys: „Socialinei rūpybai nebėra pinigų.“ Įdomu, ar tai žino prezidentas, o dar įdomiau – jei žino, kodėl kosmetiniam namo remontui staiga užsiprašo daugiau nei pusės milijono litų? Regis, nuvyko į šv. Petro aikštę susitaikęs su priešais, o parvyko kaip nuo Sinajaus kalno – su naujom vizijom ir apreiškimais. Galbūt namie virš židinio pasikabins naują Krucifiksą – religiniams poreikiams patenkinti visuomet reikėdavo rasti papildomų finansinių šaltinių.

Tiesa, Daujėnų klebonui ir jų nepakako, todėl Lietuvos katalikų ganytojas ėmėsi tenkinti sielos geidulius. „Klebono gimtadienyje – nusikaltėliai, šūviai ir merginos“, skelbė antraštė DELFI portale.

Tuo tarpu Vilniuje susirinkę Europos kunigai aukojo mišias už vieningą Europą. Žinoma, ačiū, bet gal būtų pakakę tik už Lietuvą? Nes jei jau kunigai patys griebiasi gerinti demografinę šalies statistiką, belieka melstis.