Nors Seimo statutas nenumato, kad tarp parlamento sesijų keliauti į užsienį pageidaujantys tautos išrinktieji turi gauti Seimo valdybos leidimą, dėl šventos ramybės politikai stengiasi apsidrausti.

Kad vasarį ar kovo pradžioje ketina išvykti iš Lietuvos, Seimo valdybą informavo 10 parlamentarų. Manoma, kur kas daugiau politikų po užsienį keliavo ar tebekeliauja be jokio įspėjimo. "Valdyba nesprendžia, leisti ar neleisti Seimo nariams tarp sesijų išvykti už Lietuvos ribų. Tiesiog parlamentarai pateikia informaciją, kokiu laiku jų nebus Lietuvoje. Dauguma net nenurodo, kur išvyksta", - LŽ sakė Seimo vicepirmininkė "darbietė" Virginija Baltraitienė.

Vasario viduryje apie ketinimus vykti į užsienį Seimo valdybą informavo konservatorė Danutė Bekintienė, liberalas Vytautas Grubliauskas ir "krikščionė" Donalda Meiželytė-Svilienė. Praėjusią savaitę į Seimo valdybą tuo pačiu tikslu kreipėsi socialdemokratas Mindaugas Bastys, konservatoriai Vida Marija Čigriejienė ir Antanas Matulas bei liberalė Dalia Teišerskytė. Apie trijų savo narių - Ingos Valinskienė, jos sutuoktinio Arūno Valinsko ir Vinco Babiliaus - ketinimus pasisvečiuoti svetimuose kraštuose Seimo valdybą informavo Tautos prisikėlimo partijos frakcija.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininkas Algimantas Salamakinas įsitikinęs - kol Seimo statute nebus įteisintos politikų atostogos, išvengti "chaosėlio" nepavyks. "Kas gali pasakyti, ar laikotarpis tarp sesijų yra skirtas darbui, ar atostogoms, ar tuo metu Seimo nariai gali laisvai vykti į užsienį, ar ne, ar apie tai privalo informuoti valdybą ir t. t.", - diskutuotinus klausimus vardijo A.Salamakinas.

Šiuo metu Seimo statutas nurodo, kad laiką tarp sesijų Seimo nariai gali planuoti patys. Todėl, pasak EPK vadovo, vieni vyksta poilsiauti, kiti dirba.