Kolūkietį, kareivį, darbininką ir studentą vaizduojančios Žaliojo tilto skulptūros pastatytos 1952-aisiais. Ekspertų nuomone, surūdijusias skulptūras reikia remontuoti, šie darbai kainuotų apie 60 tūkst. litų. Skulptūras planuota atnaujinti praėjusį rudenį, tačiau dėl miesto finansinės situacijos ir prioritetų restauravimo darbai šiam, kaip ir daugeliui kitų objektų, atidėti.

Vilniaus atstovų išvykos į Maskvą metu ketinama kalbėtis dėl geresnių sąlygų Lietuvos verslininkams ir aptarti bendrus dviejų miestų projektus.
"Susitikimas su Maskvos meru, Maskvos vyriausybės nariais yra gera proga aptarti ir siekti geresnių verslo sąlygų Rusijos sostinėje Lietuvos vežėjams, pienininkams, mėsos gamintojams, kitų verslo šakų atstovams", - penktadienį pranešė Vilniaus savivaldybė.

Vilniaus savivaldybės delegacijoje bus meras Vilius Navickas, jo pavaduotojai Romas Adomavičius ir Stanislovas Šriūbėnas, administracijos direktorius Vytautas Milėnas, savivaldybės tarybos nariai Raimundas Alekna ir Vidas Urbonavičius.

Vasario 28 - kovo 2 dienomis Rusijos sostinėje viešėsiantys Vilniaus vadovai susitiks su Maskvos meru Jurijumi Lužkovu, apsilankys Jurgio Baltrušaičio lietuvių etninės kultūros bendrojo lavinimo vidurinėje mokykloje Maskvoje.

"Vizito tikslai - Vilniaus namų Maskvoje ir Maskvos namų Vilniuje projekto įgyvendinimo perspektyvos, lietuvių bendruomenės Maskvoje reikalai. Taip pat - ekonominių santykių tarp dviejų miestų efektyvinimas, palankesnių sąlygų Vilniaus ir Lietuvos verslui Maskvoje siekimas", - pranešime spaudai cituojamas meras V.Navickas.

Skaičiuojama, kad Maskvoje gyvena apie 10 tūkst. lietuvių, veikia viena lietuviška vidurinė mokykla. Nors pagrindinė mokomoji kalba yra rusų, mokykloje dėstoma lietuvių kalba, Lietuvos istorija, menai, geografija.
Vasario 29 - kovo 2 dienomis Vilniaus miesto mero pareigas laikinai eis pavaduotojas Gintautas Babravičius.