Prezidentas siūlo išbraukti gegužės 1-ąją iš valstybės švenčių sąrašo. Dekrete sakoma, kad "tarptautinės darbo dienos nederėtų įtraukti į švenčių dienų sąrašą, nes ši diena nėra Lietuvos tautą telkianti ir vienijanti šventė".

"Manau, jog pakanka Tarptautinę darbo dieną laikyti atmintina diena", - pabrėžiama dekrete. Praėjusią savaitę prezidento atstovai paskelbė, kad V.Adamkus ketina siūlyti gegužės 1-ąją paskelbti Nostalgijos diena, tačiau dekrete šio siūlymo nebeliko.

Pasak prezidento patarėjo Dariaus Kuolio, iš įvairių komentarų V.Adamkus suprato, kad ir ši šventė nebūtų " vienijanti". Sprendimą paskelbti gegužės 1-ąją valstybės švente Seimas priėmė Socialdemokratinės koalicijos ir Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijų balsais balandžio 26 dieną.

Prieš pataisą balsavo arba susilaikė dauguma Liberalų frakcijos ir Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijų narių. Liberalai teigė, jog Lietuvoje yra pakankamai švenčių dienų, o papildoma nedarbo diena Lietuvai kainuos apie 177 mln. litų. Tokį skaičių jie gavo, padalinę metinį bendrąjį vidaus produktą (BVP) iš darbo dienų skaičiaus.

Sovietiniais metais simbolizavusi solidarumą su kapitalistinių šalių proletariato revoliucine kova, gegužės 1-oji buvo išbraukta iš švenčių sąrašo Lietuvai atkūrus Nepriklausomybę.

Nepriklausomoje Lietuvoje nuo 1919 m. gegužės 1-oji buvo paskelbta "Darbo žmonių ir tautų solidarumo švente", tačiau nuo 1929 m. ją nustota oficialiai švęsti. Vietoje to gegužės mėnesio pirmoji diena buvo pažymima kaip "medelių sodinimo diena".