LiCS pirmininko pavaduotojas Algis Čaplikas teigia, kad visi valdančiosios koalicijos partneriai turi suprasti, jog LiCS ir TPP frakcijoms koalicijoje apsisprendus bendradarbiauti atsiranda antras pagal jėgą darinys. Jis neatmeta galimybės, kad jungtis prie jų bus pasiūlyta ir Liberalų sąjūdžiui.

Ministras Pirmininkas teigė jau seniai skatinęs liberalus koalicijoje susijungti. Paklaustas, ar susijungus liberaliosioms jėgoms koalicijoje joje nesusilpnės konservatorių įtaka, A. Kubilius sakė, kad koalicijoje iš 71 yra 46 konservatoriai ir nuo to, ar liberaliosios jėgos yra susijungusios, niekas nepasikeičia.

"Mano įsitikinimu, tai pozityvas liberaliųjų jėgų apsijungimo yra vienas - koalicija įgauna daugiau stabilumo ir aiškumo, o patys santykiai lieka tokie patys - geranoriški ir dalykiški, ir kokie nors politiniai svoriai tikrai nesikeičia", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė Premjeras.

Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis sako palankiai vertinąs LiCS ir TPP frakcijų jėgų vienijimąsi.

"Labai teigiamai, pozityviai vertinu, labai džiaugiuosi ir linkiu sėkmės", - sakė E. Masiulis.

"Mes labai palankiai vertiname tai, kad Liberalų sąjūdis labai gerai vertina mūsų bendradarbiavimą su TPP frakcija, ir aš manau, kad Liberalų sąjūdis netrukus irgi galėtų prisijungti prie mūsų bendradarbiavimo", - teigė A. Čaplikas.

Jo manymu, frakcijų stambėjimas Seime įneš aiškumo ir Lietuvos politiniame gyvenime, ir pačiame Seime.

"Kokia forma mes rasime bendradarbiavimo su Arūno Valinsko partijos frakcija, laikas parodys, bet kad dirbsime kartu ir derinsime kartu - tai yra faktas. Ir mažesnieji koalicijos partneriai, Liberalų sąjūdis, turi suprasti, kad ateina naujas darinys į politinį gyvenimą, tą turi suprasti ir didesnieji koalicijos partneriai - Tėvynės sąjunga", - sakė A. Čaplikas.

Po to LiCS partijos pirmininko pavaduotojas patikslino, kad koalicijos partneriai turi suprasti, kad "koalicijoje atsiranda antras pagal jėgą darinys".

A. Čaplikas nemano, kad dėl to koalicija galėtų susiskaldyti. "Ne, aš manau, atvirkščiai, - bus viskas aiškiau ir paprasčiau", - teigė jis.

Tiek Liberalų sąjūdžio, tiek liberalcentristų atstovai neatmetė galimybės, kad ir toliau bus ieškoma būdų, kaip stiprinti koaliciją, bet teigia maną, kad galima dirbti ir esant mažuma.

"Nuolat vyksta politinės derybos ir konsultacijos, ir tai yra gerai, ieškoma išeičių iš nelengvos situacijos. Esu dirbęs koalicijoje, kuri turėjo viso labo tik 64 balsus, ir nieko, net buvusiam Ministrui Pirmininkui interpeliacija nepavyko. Visaip įmanoma dirbti, net mažumos Vyriausybėje", - sakė A. Čaplikas.

Pasak E. Masiulio, valdantieji yra visada pasiruošę ieškoti partnerių, bet esą nebus didelių problemų, jei staiga partnerių ir neatsirastų.

"Seime yra ne vienas ir ne du Seimo nariai, kurie supranta situaciją, kurie mano, kad valstybei yra kur kas geriau priiminėti sprendimus ir daryti permainas negu griauti koaliciją", - teigė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Pasak jo, po ankstesnių Krikščionių partijos vadovybės pareiškimų, kad nemato galimybių dirbti su Premjeru Andriumi Kubiliumi, perspektyvos tęsti pokalbių nėra.

"Su Krikščionių partija po jos pareiškimų toliau nėra perspektyvos tęsti pokalbių, o kaip bus toliau - bus matyti", - sakė E. Masiulis.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos frakcijos. Jos Seime turi 71 balsą iš 141.