Ministrų kabinetas pritarė specialios premjero sudarytos komisijos išvadai, kurioje nurodoma, kad L.Alesionka 2010 metų sausį paskelbtoje Panevėžio dienraščio "Sekundė" publikacijoje pasisakydamas apie vartotojų gynėjų organizacijas elgėsi nemandagiai, nepagarbiai ir šališkai.

Anot komisijos, tuo Vyriausybės atstovas pažeidė valstybės tarnautojų veiklos etikos pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo, nešališkumo ir pavyzdingumo principus. Komisija pasiūlė pripažinti, kad L.Alesionka padarė tarnybinį nusižengimą.

Minėtame straipsnyje skelbta, kad Vyriausybės atstovas Panevėžio apskrityje pareiškė nebenagrinėsiantis Nacionalinės dujų, elektros, šilumos vartotojų gynimo lygos skundų ir tą patį siūlysiantis premjerui Andriui Kubiliui.

Anot dienraščio, L.Alesionkos kantrybė trūko, kai Lyga visų Vyriausybės vietininkų apskrityse pareikalavo paduoti į teismą jų teritorijose esančias šalies savivaldybes. Tokius raštiškus reikalavimus Vyriausybės atstovams išsiuntinėjusios Lygos prezidentas Kęstutis Grinius savivaldybes kaltino nenustačius šildymo sistemų priežiūros skirtingų tarifų ir taip nuskriaudus šilumos vartotojus.

"Vienu metu per visą Lietuvą Vyriausybės atstovai patyrė spaudimą. Pradedame galvoti, ar tai nėra politinis užsakymas. Gal buvo bandyta pasiekti, kad Vyriausybės atstovo postas taptų politinio pasitikėjimo", - kalbėjo L.Alesionka.

Panevėžietis tvirtino daugiau nebegaišiantis laiko ir į lygos raštus nebeatsakinėsiantis. Tokią teisę jam esą suteikia Viešojo administravimo įstatymas.

"Jei tą patį varo ir varo, nors yra neteisūs, beprasmišką susirašinėjimą galiu nutraukti. Tą jau pritaikiau vienam rokiškiečiui, tą patį galvoju padaryti ir kupiškėnui. Ko gero, tų lygos dėdulių skundų nebenagrinėti pasiūlysiu ir premjerui", - pareiškė Vyriausybės atstovas Panevėžio apskrityje.

DELFI primena, kad loterijoje išlošęs milijoną, Vyriausybės atstovas Panevėžio apskrityje Leonas Alesionka jau įsigijo naują namą ir prabangų visureigį. Nei gydytojo profesija, nei Seimo nario mandatas, nei mero ar Vyriausybės atstovo pareigos turtų L.Alesionkai neatnešė. Tikėdamasis prasigyventi jis prisipažino nuolatos pirkdavęs loterijos bilietus.