„Buvau pakviesta kaip liudytoja byloje, kuri su mano asmeniu nieko bendro neturi. (...) Vienas politikas pasirėmė vienos mano knygos teiginiu, įspūdžiu galbūt, panaudojo jį viešame pokalbyje. Apie tai aš net nežinojau, apie politikų ginčą, kad buvo minėta mano knygos citata“, – aiškino buvusi Seimo narė ir ministrė. Ji sakė per maždaug pusantros valandos trukusią apklausą patvirtinusi, kad tebegalvojanti taip, kaip knygoje rašė.

Anot K. Prunskienės, tai buvo „dviejų politikų tarpusavio pasipešiojimas, ginčas“: „Vieno iš jų nėra Seime, o kitas ar yra, irgi nepastebėjau, nėra toks ryškus.“

Kelis kartus paprašyta nurodyti, kurių politikų ginče nuskambėjo jos knygos citata, K. Prunskienė atsisakė nurodyti ne tik jų, bet ir prokuroro pavardę, taip pat – apie kurią knygą kalbama: „Mane įspėjo, kad turiu laikytis įsipareigojimo apie bylą nepasakoti. Nenorėčiau daryti neigiamos įtakos bylai tuo, kad pasakoju apie ją ir savo liudijimus.“

„Šiaip esu per daug atvira su žiniasklaida, o ji pasinaudoja mano atvirumu. Noriu būti kietesnė šia prasme, kad kitų politikų neįskaudinčiau ir savo žodį tesėčiau“, – prisipažino ekspremjerė.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Aurelija Juodytė DELFI patvirtino, kad ekspremjerė buvo apklausta kaip liudytoja. Tyrimas atliekamas Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamente.