Knygų negalintiems įsigyti mugės lankytojams informacijos darbuotoja teigia niekuo negalinti padėti – anksčiau buvusio bankomato bankas atsisakė – esą laikyti tik mugių metu naudojamą bankomatą neapsimoka.

Žmonėms patariama eiti ieškoti bankomato ir iš naujo pirkti bilietą. Tačiau dalis lankytojų randa išeitį – skambina draugams ar pažįstamiems, prašo atvežti pinigų ir juos perduoti per tvorą. „Jeigu susidarė tokia situacija, kad teritorijoje bankomato nėra, galėtų prie bilietų pardavimo kasų informuoti žmones, kad šie pasirūpintų grynaisiais iš anksto“, - mano mugės lankytoja Dalia.

„Pas mus nė vienas bankas nesutinka bankomato statyti – jiems, matyt, neapsimoka. Anksčiau vienas bankomatas buvo, tačiau jį panaikino. Bankomatų prašome jau labai seniai. Kita vertus, jei žmogus neturi grynų pinigėlių ir nori kažką įsigyti, paprastai susitaria su apsauga – ši įleidžia ir nebereikia pirkti bilieto antrąkart“, - DELFI teigė LITEXPO atstovė spaudai Rasa Keliuotytė.

R.Keliuotytės žiniomis, su saugos tarnyba šis klausimas aptartas ir sutarta nedaryti kliūčių žmonėms, neturintiems grynųjų, sugrįžti atgal. Pasak R. Keliuotytės, apie tai, kad mugėje nėra bankomato, žmonės informuojami, tačiau visiems apie tai pranešti neįmanoma.

Vienkartinis bilietas į mugę kainuoja 10 Lt, visų dienų bilietas - 25 Lt, studentams, moksleiviams, senjorams - 7 Lt.

Pirmoji mugės diena - vasario 18-oji – buvo skirta specialistams ir vadinosi Bibliotekų diena, vasario 19-oji skelbiama Ilguoju penktadieniu, nes mugė dirbs iki 21 val, vasario 20-oji - Nekasdieninių pasimatymų diena, o vasario 21-oji - Šeimos diena.