Šalies vadovė sako kol kas nematanti valdančiosios koalicijos darbo problemų, tad esą nieko keisti nereikia. „Mano nuomone, Vyriausybė vykdo tai, ką privalo vykdyti šioje situacijoje, na, o kaip Seimas nuspręs, taip ir bus“, - teigė D. Grybauskaitė.

Prezidentė sako, kad valdančiosios koalicijos priedermė – dirbti efektyviai, o tai turi užtikrinti premjeras. Ji nesiima spręsti, ar būtina bendram darbui kviesti opozicines politines jėgas, nes koalicija šiuo metu turi trapią – 71 balso persvarą – 141 narių parlamente.

„Čia yra grynai valdančiosios daugumos atsakomybė. Man svarbiausia, kad Vyriausybė galėtų efektyviai dirbti ir tai premjeras turėtų užtikrinti“, - kalbėjo prezidentė.

„Koaliciją stiprinti reikia tik tuomet, kuomet ji negalės atlikti savo funkcijų. O atliks ar ne mes matysime pavasario sesijoje. Kol kas įstatymai priimami ir kol kas nematau koalicijoje darbo problemų“, - pridūrė D. Grybauskaitė.

Tuo tarpu Krikščionių partijos pirmininko Gedimino Vagnoriaus ketinimus sugrįžti į valdžią prezidentė įvertino lakoniškai – pasak jos, į valdžią norinčių ateiti yra labai daug.

DELFI primena, kad trečiadienį Krikščionių partijos prezidiumas priėmė sprendimą, jog prie valdančiosios koalicijos ši partija jungsis tik tuomet, jei premjeru nebedirbs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis A. Kubilius.

Šiai partijai vadovauja buvęs Tėvynės sąjungos narys, ekspremjeras G. Vagnorius. Jai priklauso dauguma nuo Tautos prisikėlimo partijos (TTP) frakcijos atskilusių atstovų parlamente. Anksčiau atskilusieji vadinosi „Vienos Lietuvos“ frakcija.

Po šio pareiškimo premjero patarėjas Virgis Valentinavičius teigė, kad partija aiškiai parodė neketinanti įgyvendinti trijų prisijungimui prie koalicijos reikiamų sąlygų: pritarti esamai Vyriausybės programai, buvusiai ir esamai ekonominei bei socialinei politikai bei atitinkamai balsuoti Seime. „Tokie sprendimai neatrodo labai rimtai, kai Krikščionių partija prašosi į koaliciją“, - sakė patarėjas.

Pats A. Kubilius teigia nebematąs pagrindo tolesnėms deryboms su Krikščionių partija.

Šiuo metu valdančiajai koalicijai priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) , Liberalų ir centro sąjungos (LiCS), Tautos prisikėlimo partijos (TPP) ir Liberalų sąjūdžio frakcijos.

Krikščionių partija, kuriai priklauso Aleksandro Sacharuko vadovaujama frakcija parlamente, buvo pakviesta prisidėti prie valdančiosios koalicijos, tačiau pagrindinė sąlyga – besąlygiškai pritarti esamai Vyriausybės programai.