Jau kurį laiką TS-LKD lyderis premjeras Andrius Kubilius ir jo pavaduotoja partijoje Seimo pirmininkė Irena Degutienė stebina visuomenę pateikdami skirtingą nuomonę svarbiais klausimais. Tačiau TS-LKD vadovybė vengia viešai tai įvardyti kaip nesutarimus. Tuo metu kai kuriuose TS-LKD skyriuose konservatoriai ir krikdemai elgiasi taip, lyg priklausytų skirtingoms politinėms jėgoms.

Šią savaitę TS-LKD Priežiūros komiteto atstovams teko vykti į Biržus taikyti susipykusių TS-LKD skyriaus narių. Pasak komiteto vadovo Alfonso Andriuškevičiaus, problemos čia prasidėjo iškart po partijų susivienijimo. Be to, jis patvirtino, kad jam dar teko spręsti TS-LKD Klaipėdos skyriaus narių nesutarimus. LŽ duomenimis, konfliktų tarp konservatorių ir krikščionių demokratų kyla ir kituose partijos skyriuose, pavyzdžiui, Širvintų.

Kaip teigė TS-LKD frakcijos narys Gintaras Songaila, dviejų partijų susijungimas nėra paprastas dalykas, esą turi praeiti pakankamai laiko, kad skyriuose būtų dirbama išvien. "Matote, jungimosi procesas užtruko. Įvairiausių problemų dažniausiai kyla savivaldybių tarybose. Ten susidariusi situacija - labai skirtinga. Būna, kad viena partijos dalis yra pasirašiusi koalicijos susitarimus, todėl sunku nuspręsti, ką daryti", - dėstė parlamentaras.