Kaip ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė NCP tarybos narys Eugenijus Nazelskis, šia akcija bus siekiama atkreipti žmonių ir miesto tarybos narių dėmesį į tai, kad "šalia blizgančio senamiesčio yra ir kitoks Vilnius".

"Vilnelės pakrantės yra baisios. Dabar jos primena ne poeto Adomo Mickevičiaus apdainuotas vietas, bet Kariotiškių sąvartyną", - teigia E.Nazelskis.

Akciją organizuojantys politikai tikisi, kad šeštadienį prie aplinkos tvarkymo prisidės ir vietos gyventojai. Už tai jiems žadama atiduoti surinktą medieną, kurią galima naudoti kaip malkas. Rasų seniūnija, kuriai priklauso Markučiai, yra viena iš neturtingiausių Vilniuje.

"Mūsų seniūnija neturtinga, neturime pinigų išvežti šiukšlių į sąvartyną, todėl ši akcija mums labai pagelbės", - spaudos konferencijoje sakė Rasų seniūnijos teritorijų priežiūros vyriausiasis specialistas Alvydas Latvys.

Politikai žada išvalyti 300 metrų Vilnelės pakrantės atkarpą. Vilniaus savivaldybės duomenimis, Vilnelė ir jos pakrantės paprastai yra valoma du kartus per metus.

Nedidelė Nacionalinė centro partija susikūrė iš buvusios Centro sąjungos likučių, nepanorusių jungtis į vieną partiją su liberalais ir moderniaisiais krikdemais. Pastarieji šiemet susijungė į Liberalų ir centro sąjunga.