„Žmones suskaičiuoti sunku, tačiau žiūrovų skaičiumi tai buvo gausiausios varžybos istorijoje. Srautai būdavo ir ankstesniais metais, tačiau šįmet ypatingai srautai atsirado dėl to, kad ankstesniais metais aikštelės pusiau būdavo užpildytos jau 10 val., kada prasideda mugė, o šįmet daugelis vyko būtent 12-ai val. Dėl to atsiranda spūstys, srautai ir problemos pavėlavusiems“, - kalbėjo S. Kėblys. 

S. Kėblys neigia, kad spūstys susidarė dėl savivaldybės įvestos rinkliavos – rinkliava esą organizuota „šimtaprocentinai gerai“, šį darbą atliko 24 žmones. Nors S. Kėblys pripažino, kad 14 val. rinkliava nutraukta, jis teigė nemanantis, kad tai turėjo įtakos automobilių judėjimo greičiui. Seniūno manymu, viską nulėmė šventės populiarumas bei geras oras.

Didžiausios - iki 10 km - spūstys susidarė važiuojant nuo Utenos pusės, vykę nuo Panevėžio ar Rokiškio pusių problemų neturėjo. Kitąmet organizatoriai kvies žmones atvykti anksčiau.

Zarasų rajono mero pavaduotojos Stasės Goštautienės teigimu, šventės metu parduota 6-7 tūkstančiai bilietų. Įvažiavimas, priklausomai ar vykta automobiliu, ar mikroautobusu, ar autobusu, kainavo 10-30 Lt.

„Pavargusius“ parvežė policija

„Spūstys būdavo ir ankstesniais metais. Savivaldybė šįmet nusprendė biletuoti, tai gal dėl to šiek tiek spūstys didėjo, nors nemanau, kad tam turėjo didelės įtakos. Tiesiog tiek transporto priemonių, kiek buvo šįmet, nepamenu per paskutinius 5-6 metus“, - sakė Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Vitalis Kutkauskas.

Policija konstatuoja, kad, nepaisant didžiulio žmonių skaičiaus, šįmet šventė praėjo ypatingai ramiai. V. Kutkausko teigimu, organizatorių pranešimai apie minioje vykstančias vagystes buvo labiau prevenciniai. „Minioje dirbę pareigūnai pastebėjo, kad dažniausiai moterys nelabai saugo savo turto – vaikšto atsegtais rankinukais, pravirais krepšiais. Dėl to stengėmės kuo daugiau per organizatorius tą informaciją skelbti prevenciškai“, - teigė V. Kutkauskas.

Policijos viršininkas džiaugėsi, kad didelių vagysčių šventėje neužfiksuota. Pora padauginusių asmenų nugabenti į namus, 5 asmenys pagauti neblaivūs prie vairo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus – per 2 promiles alkoholio „pripūtęs“ asmuo pareigūnams davė 150 eurų kyšį. 

Neužfiksuota ir ypatingų prekybos pažeidimų. Policijos skaičiavimais, šventėje sulaukta 12 tūkst. transporto priemonių.