Alytaus apskrities VMVT informavo Eltą, kad tokia padėtis susidarė dėl to, kad jau antri metai šios pavojingos ligos profilaktikai - žvėrims skirtų vakcinų įsigijimui - valstybė visiškai neskiria lėšų. Todėl iki tol penkerius metus vis mažėjęs pasiutligės susirgimų skaičius staigiai šoktelėjo aukštyn.

Alytaus apskrityje iš pasiutlige sirgusių gyvūnų apie du trečdalius yra laukiniai žvėrys, daugiausiai - lapės ir usūriniai šunys. Likusiąją dalį sudarė naminiai gyvuliai.

Veterinarijos tarnybos specialistai stebisi, kad kai kurie ūkininkai abejingi pamiškėse esančiuose ūkiuose laikomų gyvulių sveikatai ir neskuba jų vakcinuoti. Dėl to vėliau dažnai tenka patirti nemažų finansinių nuostolių.

Beje, Alytaus regione aktyviau su pasiutlige pradėjo kovoti medžiotojai. Šiemet jie sunaikino lapių ir usūrinių šunų daugiau nei įprasta, tačiau pasiutligė pernelyg dar gausioje žvėrių populiacijoje plinta sparčiau. Pasiutligės vakcinai įsigyti Alytaus rajono savivaldybė šiemet skyrė 7 tūkst. litų, tikimasi paramos ir iš įvairių paramos fondų.