"Aš nieko neatmetu ir svarstytini yra visi variantai, bet mes turime giliau išsiaiškinti, pasižiūrėti visus pavadinimus dar kartą Vakarų Europoje. Taip pat mes susisieksim su Vyskupų konferencijos atstovais ir tada darysime sprendimą. Išankstinių nusistatymų neturime, bet kol kas apribojimų sau nekeliame", - ketvirtadienį BNS sakė ekspremjeras.

Trečiadienį krikščioniškų bažnyčių hierarchai išplatino laišką, kurią jie išreiškė tikį, kad naujai įsteigta Krikščionių partija pakeis savo pavadinimą, o Teisingumo ministerija savo ruožtu į jos įregistravimą "pažvelgs atsakingai."

Trečiadienį paskelbtą laišką pasirašė Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos vadovas metropolitas Chrizostomas ir Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios atstovai - kunigai Rimas Mikalauskas ir Algimantas Kvedaravičius.

Pasak G.Vagnoriaus, naujasis politinis darinys buvo pavadintas Krikščionių partija, vadovaujantis Vakarų Europos, kurioje centro dešinės krypties partijos yra vadinamos krikščioniškomis, praktika,
"Taip istoriškai susiklostė Vakarų Europoje, kad centro dešinės politinės partijos yra vadinamos krikščioniškomis partijomis. Kaip ir senosios Europos valstybėse, taip ir naujosiose valstybėse tokia tradicija yra priimtina ir šia tradicija mes vadovaujamės", - kalbėjo partijos lyderis.

Jis teigė, kad toks krikščionių bažnyčių vadovų kreipimasis buvęs netikėtas, nes esą anksčiau nebuvo gauta "jokio signalo ir jokios galimybės pasiaiškinti kokiu nors galimus nesusipratimus".

Trečiadienį išplatintame laiške dvasininkai taip pat rašė, kad Krikščionių partijos pavadinimas ir neapibrėžtumas, pasak dvasininkų, suteikia galimybę klaidinti daugelį žmonių ir provokuoti priešiškumą, pažeminimą ar atmetimą tam, kas krikščioniška.

Bažnyčių hierarchų pasirašytame pranešime teigiama, kad naudojant bendrinę krikščionio sąvoką apeliuojama į religinę, o ne į politinę tapatybę.

Dvasininkai pažymi, kad "daugybė tikinčiųjų savo gyvybėmis sumokėjo už galimybę savo gyvenimą derinti su Evangelijos Žinia".

"Labai skaudu ir liūdna, kuomet šia tikrove kaip priedanga pasinaudoja tam tikros politinės minties grupelė žmonių, net nedrįstančių viešai išreikšti savo veiklos krypties, vertybių, aiškaus savęs identifikavimo Kristaus asmens atžvilgiu, tikslų ir uždavinių", - teigia bažnyčios hierarchai.

Sausio pabaigoje Vilniuje Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija bei Seimo frakcija "Viena Lietuva" su šalininkais susijungė į Krikščionių partiją.