Penktadienį Gruzijoje su oficialiu vizitu viešintis Lietuvos valstybės vadovas surengtoje spaudos konferencijoje pabrėžė, kad kelionė į Pietų Kaukazą ir vizitas į Jungtines Amerikos Valstijas yra vienas kitam netrukdantys dalykai.

Pasak R. Pakso, jo vizitas į Vašingtoną yra rengiamas diplomatiniais kanalais, ir lapkričio arba gruodžio mėnesiais įvyks.

Lietuvos vadovo nuomone, naujo Lietuvos Prezidento vizitas JAV turi prasidėti nuo susitikimo su Prezidentu. "Tai labai svarbu. Tai pakelia dviejų valstybių santykius į naują kokybinį lygį", sakė R. Paksas.

Kita vertus, Prezidento teigimu, ne tik Lietuvai, Baltijos regionui, bet ir visai Europos Sąjungai yra labai svarbus Pietų Kaukazas. Anot R. Pakso, šis regionas yra svarbus platesnės Europos kontekste, ekonominių ir kitų interesų požiūriu.

Lietuvos Prezidentas pažymėjo, kad apie savo vizitą į Pietų Kaukazą jis buvo informavęs aukštą Europos Komisijos pareigūną Giunterį Ferhoigeną (Guenter Verheugen). Prezidento R. Pakso teigimu, jis džiaugtųsi, jei ES atstovo pareigoms Pietų Kaukaze būtų pakviestas Lietuvos politikas ar diplomatas.