„Pagrindinis teismo motyvas, dėl ko buvo priimtas toks spendimas, yra aiškus ir neatremiamas – Valstybės saugumo departamentas nuo 2004-ųjų neturi jokios neigiamos informacijos apie J. Borisovą, todėl jis grėsmės Lietuvai nekelia“, - pabrėžė Rusijos verslininkui teisme atstovavęs advokatas Vytautas Sirvydis, pažymėjęs, kad teismas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad J. Borisovo šeima gyvena Lietuvoje, be to, jis čia turi verslą ir yra sukūręs daug darbo vietų.

Tai jau ketvirtas kartas, kai VAAT priėmė J. Borisovui palankų sprendimą. Jį Migracijos departamentas dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau neaišku, ar šiame teisme pavyks sudaryti teisėjų kolegiją, kuri nebūtų nagrinėjusi šios bylos. Antrą kartą nagrinėti tą pačią bylą teisėjams draudžia Lietuvos įstatymai.

Jeigu Migracijos departamentas sprendimo neapskųs, jo darbuotojai privalės J. Borisovui išduoti leidimą gyventi Lietuvoje.

Migracijos departamentas J. Borisovą norėjo išsiųsti iš Lietuvos remdamasis Valstybės saugumo departamento surinkta medžiaga. Joje buvo teigiama, kad verslininkas siekė destabilizuoti politinę padėtį Lietuvoje, daryti įtaką politiniam gyvenimui, šantažavo ir grasino tuometiniam prezidentui Rolandui Paksui. Už šiuos veiksmus J.Borisovas buvo nuteistas.

DELFI primena, kad anksčiau VAAT buvo nusprendęs, kad J. Borisovo padaryta nusikalstama veika nėra priskirtina prie nusikaltimų prieš Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą ir konstitucinę santvarką.

Be to, buvo pabrėžta, kad byloje nėra duomenų, jog VSD taikė J. Borisovui kokias nors prevencines priemones dėl to, kad jis gali daryti pažeidimus, galinčius pakenkti valstybės saugumo interesams.

Teismas taip pat pažymėjo, kad Migracijos departamento taikomos „ribojimo priemonės nėra proporcingos J. Borisovo veiksmams, jo padarytam nusikaltimui ir siekiamam tikslui“.

Kad J. Borisovui teismas paskelbė palankų sprendimą, įtakos turėjo ir tai, jog Lietuvoje gyvena verslininko žmona, nepilnametė dukra, sūnus ir tėvai.