Baudžiamosios bylos medžiagą gavusi teisėja Danutė Mickevičienė surengusi posėdį sužinojo, kad A. Skikas nesutinka, kad iš karto teismas ją išnagrinėtų. Pasak teismo atstovės Rūtos Trimailovienės, sveikatos apsaugos viceministras posėdyje pareiškė, jog jam reikia laiko pasiruošti gynybai bei suderinti savo poziciją su advokatu.

Teismas toliau bylą žada atversti kitą trečiadienį.

Atleistas iš viceministro pareigų

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas pasirašė įsakymą dėl viceministro A. Skiko atleidimo iš pareigų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad sausio 21 d. A. Skikas tiesiogiai priėmė sutartą pinigų sumą. Imituodamas nusikalstamus veiksmus ir vykdydamas viceministro duotą nurodymą, „Nacionalinio kraujo centro“ direktorius taip ir padarė.

Kyšio reikalauta už tai, kad viceministras neinicijavo, jog „Nacionalinio kraujo centro“ direktoriui būtų skirta drausminė nuobauda.

Kyšis taip pat turėjo būti garantas, kad direktorius būtų užtariamas prieš Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybę ir kad jis galėtų toliau netrukdomai vadovauti viešajai įstaigai.

Ikiteisminį tyrimą sėkmingai atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai. Įstatymas valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, kuris savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai priėmė, pažadėjo ar susitarė priimti kyšį, reikalavo ar provokavo jį duoti už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, numato teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimą arba laisvės atėmimą iki 6 metų.