B.Cantat įtariamas mirtinai sužalojęs savo draugę M.Trintignant per konfliktą viešbutyje Vilniuje liepos pabaigoje. Po Vilniuje patirtos galvos traumos aktorė, taip ir neatsigavusi iš komos, mirė ligoninėje Prancūzijoje.

Trijų prancūzų roko grupės "Noir Desir" narių antradienį išplatintame pareiškime pažymima, kad šis vakarėlis prieštarauja grupės narių veiksmams, kurie siekia, kad būtų išsaugota pagarba ir orumas, pranešė agentūra AFP.

Grupės nariai Denis Barthe'as (Deni Bartas), Jeanas-Paulis Roy (Žanas Polis Rua) ir Serge'as Teyssot-Gay (Seržas Tėjso-Gi) pabrėžia, kad vakarėlis dainininkui palaikyti buvo surengtas "žmonių, kurie neturi jokių ryšių su jais".

Savaitgalį Vilniuje surengtu vakarėliu B.Cantat palaikyti pirmadienį pasipiktino žuvusios prancūzų aktorės šeimos advokatas George'as Kiejmanas (Žoržas Kižmanas), pavadinęs jį "gedinčios šeimos įžeidimu".

"Tai buvo šventė, kurios neturėjo būti. Tai yra gedinčios šeimos įžeidimas", - naujienų agentūrai AFP sakė G.Kiejmanas.

Praėjusį penktadienio vakarą Vilniaus senamiesčio kavinėje "Cafe de Paris" buvo surengtas vakarėlis, skirtas palaikyti Vilniuje suimtą B.Cantat, garsios prancūzų roko grupės "Noir Desir" lyderį.

Vakare, kuriame dalyvavo dainininko tėvai Danielle (Danielė) ir Guy (Gi) Cantat, sesuo Anne (Ana), buvo parodytas Claude'o Chabrolio (Klodo Šabrolio) filmas "Betty" su M.Trintignant, taip pat skambėjo "Noir Desir" dainos.

M.Trintignant Vilniuje filmavosi jos motinos Nadine Trintignant režisuotame televizijos seriale "Koletė" (Colette).