Ukrainos vadovas taip pat pridūrė, kad jei valdžia pereitų į kairiosios opozicijos rankas, kiltų pavojus šalies valstybingumui.

"Demokratijos vienu rankos mostu neįvesi", - tvirtino Ukrainos prezidentas.

L.Kučma pakvietė V.Adamkų ir Lietuvos verslininkus birželio pradžioje atvykti į Dnepropetrovske vykstančią Ukrainos ir Lenkijos verslininkų konferenciją. Ją globoja Ukrainos ir Lenkijos vadovai.

Akcentuodamas bendradarbiavimą energetikos srityje, L.Kučma sakė, kad tiesiami nauji maršrutai, kurie gali būti naudingi abiem šalims. Jis taip pat siūlė Ukrainoje pirkti įrangos elektrinėms.

"Mūsų valstybės sugebėjo sukurti tokius santykius, kurie gali tapti pavyzdžiu kitoms šalims", - pažymėjo L.Kučma.

Vakar tai buvo jau antras dviejų šalių prezidentų susitikimas.

Sekmadienį į Vilnių atskridęs Ukrainos vadovas tą patį vakarą atvyko į V.Adamkaus rezidencijoje Turniškėse jo ir jo žmonos Liudmilos garbei surengtą vakarienę.

Buvo bendraujama rusų kalba. Patarimo, ką reiškia vienas ar kitas žodis, V.Adamkui prireikė gal tik porą kartų.

Priešingai nei Lietuvos vadovui, jo žmonai Almai pokalbį per vakarienę vertė vertėja.

Pokalbyje, kuris vyko V.Adamkaus rezidencijoje, be valstybių vadovų ir jų žmonų, dalyvavo dar aštuoni asmenys. Buvo aptarta daugybė temų, pradedant politine situacija Ukrainoje ir baigiant L.Kučmos žmonos kelionės į Kubą įspūdžiais.

Liudmila Kučma turėjo progos tris valandas pasikalbėti su diktatoriumi Fideliu Castro, kuris jai palikęs neišdildomą įspūdį.

L.Kučmos žmona liko sužavėta vakarienę patiekusio "Stiklių" restorano kulinarų patiekalų.