B.Cantat įtariamas mtinai sužalojęs savo draugę M.Trintignant per konfliktą viešbutyje Vilniuje liepos pabaigoje.

"Tai buvo šventė, kurios neturėjo būti. Tai yra gedinčios šeimos įžeidimas", - naujienų agentūrai AFP sakė M.Trintignant šeimo advokatas Georges'as Kiejmanas (Žorždas Kižmanas).

Advokato teigimu, solidarizuotis su sūnumi nereiškia rengti švenčių. "Žmonėms, paskendusiems giliame skausme, tai atrodo nepadoru", - sakė G.Kiejmanas.

Praėjusį penktadienio vakarą Vilniaus senamiesčio kavinėje "Cafe de Paris" buvo surengtas vakarėlis, skirtas palaikyti Vilniuje suimtą B.Cantat, garsios prancūzų roko grupės "Noir Desir" lyderį.

Vakare, kuriame dalyvavo dainininko tėvai Danielle (Danielė) ir Guy (Gi) Cantat, sesuo Anne (Ana), buvo parodytas Claude'o Chabrolio (Klodo Šabrolio) filmas "Betty" su M.Trintignant, taip pat skambėjo "Noir Desir" dainos.

"Aš nežinau, aš šis vakarėlis buvo surengtas siekiant paveikti lietuvių nuomonę ar lietuvių teisėjus, tačiau tai buvo labai netaktiška", - sakė G.Kiejmanas. M.Trintignant Vilniuje filmavosi jos motinos Nadine Trintignant režisuotame televizijos seriale "Koletė" (Colette).