Savaitė atostogoms

Konservatorės Vidos Marijos Čigriejienės Seimo sesija labai neišvargino. Esą dirbdama akušere-ginekologe ji pavargdavo labiau. "Tik psichologiniu požiūriu mano nuotaika blogesnė. Bendra atmosfera Seime nepavydėtina. Kartais atrodydavo, kad kolegos - lyg žvėrys zoologijos sode", - apgailestavo ji.

Artimiausiu metu V.Čigriejienė neturės laiko atsipūsti. Jos darbo kalendoriuje suplanuota daugybė išvykų, susitikimų, įvairių renginių. Konservatorė taip pat ketina dalyvauti Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdžiuose. "Nebijokite, nepersiatostogausiu", - LŽ šyptelėjo ji.

V.Čigriejienė išsidavė svajojanti bent apie trumpą išvyką į užsienį, bet nenorėjo atskleisti galimos kelionės smulkmenų. "Jums reikia viską žinoti! O gal čia mano paslaptis? Gal aš ketinu vykti ne viena? Manote, imsiu ir atskleisiu viską, kaip Algirdas Brazauskas su žmona Kristina?" - valiūkiškai klausė ji.

Dėlios naują programą

Juozas Olekas
Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Juozas Olekas po įtemptos parlamento sesijos laiko atokvėpiui skirs nedaug, bet planuoja rytoj su anūkais paslidinėti ant Liepkalnio kalno.

Daugiausia dėmesio J.Olekas ketina skirti alternatyvios Vyriausybės programai. "Laukia pokalbiai, pasitarimai su opozicijos partneriais, ruošime naujus pasiūlymus, įstatymų projektus. Stengsimės, kad susiformavus naujai daugumai iš karto galėtume dirbti produktyviai", - aiškino jis.

Gydysis sanatorijoje

Kęstutis Glaveckas
Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas atsikvėpti nuo darbų ketina namuose. Praėjusią vasarą atostogaudamas Aliaskoje jis patyrė infarktą, po kurio iškentė širdies operaciją. "Dabar gydytojai nerekomenduoja skristi lėktuvu", - aiškino liberalsąjūdietis. Kai sutvarkys būtiniausius reikalus Seime, K.Glaveckas žada skaityti knygas, vedžioti šunį.

Neseniai automobilio avariją patyrusi parlamentarė Dalia Teišerskytė taip pat laiką leis Lietuvoje. Prieš kelias dienas iš ligoninės išrašyta politikė džiaugiasi grįžusi į savo namus. "Vėliau, matyt, važiuosiu į sanatoriją", - planais dalijosi ji.

D.Teišerskytė guodėsi dėl sunkios Seimo sesijos. "To per devynerius darbo metus nebuvau patyrusi. Nemaloniausia buvo matyti tarsi žvėris besiriejančius kolegas", - aiškino ji.

Grąžins skolą žmonai

Seimo opozicijos lyderio Valentino Mazuronio parlamento sesija neišvargino. "Dirbome intensyviai, tačiau ypatingo nuovargio nejaučiu", - tikino jis.

"Tvarkietis" nežada skirti laiko atostogoms. Esą jo laukia nemažai darbų rinkimų apygardoje, Seime ir partijoje. Tačiau V.Mazuronis stengsis grąžinti skolą sutuoktinei. "Dėl neatidėliotinų darbų buvau priverstas praleisti du spektaklius. Žmonai teko eiti vienai. Dabar ketinu pasitaisyti, stengsiuosi dažniau vaikščioti į teatrą, koncertus", - tikino V.Mazuronis.

Mėgausis žiema

Loreta Graužinienė
Seimo narė Loreta Graužinienė ir pasibaigus parlamento sesijai ketina intensyviai darbuotis. "Jokių atostogų neplanuoju. Seimo Audito komitetas, kuriam vadovauju, yra numatęs surengti šešis posėdžius. Dirbsiu visas dienas, yra daugybė ataskaitų ir teisės projektų, kuriuos reikia peržiūrėti", - aiškino "darbietė".

Laiko trumpam atokvėpiui L.Graužinienė ras tik savaitgaliais. Savaitės pabaigoje ji su šeima grįš į namus Ukmergėje. Jiems ten smagu mėgautis žiema. "Šalia mūsų namo - miškas, yra kalniukų. Jauniausias sūnus labai mėgsta nuo jų leistis rogutėmis", - pasakojo ji.

Kuria virtualų priimamąjį

Agnė Zuokienė
Prieš pusantro mėnesio Seime prisiekusi parlamentarė Agnė Zuokienė LŽ džiaugėsi, kad jau "įvažiavo" į darbo ritmą. "Turiu tiek gerų, tiek blogų pastebėjimų. Pirmiausia, tai, kas rodoma žiniasklaidoje, toli gražu neatspindi tikrosios veiklos. Galima lengvai atskirti tik politikuoti atėjusius parlamentarus nuo realiai dirbančiųjų, - įspūdžiais dalijosi ji. - Seime dažnai spekuliuojama skandalingais faktais, visai nesusijusiais su svarstomu dalyku."

A.Zuokienė neketina išvykti atostogauti ar bent kiek apleisti darbą Seime, tačiau daug laiko žada skirti asmeniniam internetiniam priimamajam paleisti. Parlamentarė lauks gyventojų elektroninių laiškų su problemomis, kurias drauge su komanda stengsis išspręsti.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją