„Informaciją iš „Caritas Internationalis“ bei „Caritas Europa“ gauname kas kelias minutes. Žinodami, jog aukų skaičius kur kas didesnis nei pradžioje skelbti 100 tūkstančių, negalėjome likti abejingi. Todėl kreipiamės į Lietuvos žmones, socialiai atsakingas įmones paremti žemės drebėjimo Haityje aukas“, - kalbėjo Lietuvos „Caritas“ atstovė ryšiams su visuomene Laima Petraitytė.

Naujausiame „Caritas Europa“ pranešime rašoma, jog ir naujieji, ir jau anksčiau humanitarinės pagalbos projektuose dirbantys „Caritas“ savanoriai nenukentėjo. Port-o-Prense esantiems nukentėjusiesiems dalinami maisto produktai, vanduo, drabužiai, higienos reikmenys, savanoriai taip pat dalyvauja dingusiųjų paieškoje. Nepaisant to, ir maisto, ir švaraus vandens nuolat trūksta, todėl baiminamasi, jog gali kilti choleros ir dizenterijos epidemijos. 

Iki šiol „Caritas“ organizacijos iš viso pasaulio į Haitį išsiuntė 200 tūkst. apklotų, 15 tūkst. palapinių, vandens talpyklų, maisto, geriamo vandens, dezinfekcijos priemonių. Dvidešimt sunkvežimių pirmosios pagalbos priemonių į Port-o-Prensą buvo pristatyti šį sekmadienį. Taip pat buvo išsiųstos dvi mobilios operacinės, dar šešios mobilios klinikos yra planuojamos pristatyti šiomis dienomis. 

Paramos nukentėjusiesiems Haityje sąskaita:

AB "Swedbank"
LT257300010115125026
į/k 192066334
Lietuvos Caritas
Mokėjimo paskirties nuorodoje rašyti: "Parama Haičiui".