Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, ligoninės skyriai bus perkelti į kitas miesto ligonines. Į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę perkeliamos neurochirurgijos, traumatologijos ir reanimacijos paslaugos, o į Vilniaus miesto universitetinę ligoninę - akušerijos, neonatologijos ir ginekologijos paslaugos.

Jei sutiks dirbti kitose medicinos įstaigose, į jas bus perkelti ir ligoninės darbuotojai.

Pasak pranešimo spaudai, reorganizuojant ligoninę siekiama sustabdyti ligoninės skolų bei su jomis susijusių delspinigių augimą, spręsti ligoninės darbuotojų socialines problemas, kurios kaupiasi ligoninei nuostolingai dirbant. Taip pat siekiama apsaugoti Vilniaus miesto gyventojus nuo galimo staigaus paslaugų šioje ligoninėje nutraukimo, jei dėl ekonominių priežasčių ligoninę tektų uždaryti dar nespėjus jos restruktūrizuoti.

Šiuo metu šv.Jokūbo ligoninė turi daugiau kaip 3 mln. litų skolų ir, skirtingai nei kitose miesto ligoninėse, skolų augimo nepavyksta sumažinti ar bent stabilizuoti. Be to, ligoninės pastatų ir medicininės įrangos būklė yra prasta.

"Šis sprendimas buvo rengtas ilgiau nei metus, įsigilinant į ekspertų išvadas ir ligoninės reorganizavimo pasekmes, ieškant galimybių įdarbinti ligoninės darbuotojus. Džiaugiuosi, kad šiandien miesto taryba ėmėsi atsakomybės sprendžiant klausimą, kurį svarstė ir nesiryžo spręsti trys ankstesnės kadencijos",- sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Artimiausiu metu, atlikus būtinus stogo ir santechnikos remonto darbus, į šv.Jokūbo ligoninės patalpas laikinai bus perkelta Geležinkelininkų ligoninė. Kai tik bus atlaisvintos Geležinkelininkų ligoninės patalpos, jos bus renovuojamos Pasaulio banko suteiktos paskolos lėšomis.

Vėliau šv.Jokūbo ligoninės pastatus ketinama privatizuoti. Gautos lėšos bus panaudotos ligoninės skoloms, delspinigiams bei kitoms su reorganizavimu susijusioms išlaidoms padengti.

Kovo mėnesį sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas pareiškė, jog miesto ligoninė bus uždaryta, o jos pastatas turėtų būti parduotas.

Seimo opozicija įvertino šį ministro pasisakymą kaip kišimąsi į Vilniaus savivaldybės reikalus, kadangi šv. Jokūbo ligoninė nepavaldi Sveikatos apsaugos ministerijai. Šv.Jokūbo ligoninė priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, jos steigėja yra Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

Sostinės centre - Lukiškių aikštėje, šalia Lukiškių dominikonų vienuolyno ir Šv. apaštalų Jokūbo ir Pilypo bažnyčios - įsikūrusi ligoninė yra laikoma seniausia Vilniuje. Ji įsteigta prie dominikonų vienuolyno 1723 metais.