„Pasiūlė jungtis prie koalicijos“, - sakė „Vienos Lietuvos“ frakcijos vadovas ir pridūrė, kad tolesnės diskusijos dėl koalicijos plėtimo bus tęsiamos po „vienalietuvių“ susijungimo su G. Vagnoriaus partija.

Nauja partija, anot A. Sacharuko, turėtų vadovautis centro dešinei būdingomis vertybėmis. „Mes deklaruosim, kad esam centro dešinės politinė jėga. O šita koalicija yra centro dešinės, tai va tos vertybės yra ir mus pakvietė į tą pusę“, - teigė parlamentaras.

Klausiamas, kokiomis sąlygomis frakcija arba būsima partija kviečiama prisijungti prie koalicijos, A. Sacharukas dievagojosi, jog apie konkrečius postus nekalbėta – esą pirmiausia reikia aptarti naujos partijos kryptis bei ideologines nuostatas.

Neoficialiomis žiniomis, „vienalietuviams“ ruošiamas Seimo vicepirmininko postas, jį esą galėtų užimti buvęs frakcijos seniūnas Laimontas Dinius, bei Kaimo reikalų komiteto pirmininko vieta.

„Jeigu surasim bendrų (dalykų – DELFI), mūsų pažiūros ir matymai dėl ateities Lietuvoje sutaps, tai tada kalbėsimės toliau“, - sakė A. Sacharukas.

Frakcija „Viena Lietuva“ su G. Vagnoriumi jau buvo paruošę bendrą ekonomikos gelbėjimo planą ir pateikę jį premjerui Andriui Kubiliui bei Seimo pirmininkei Irenai Degutienei. Tačiau ministras pirmininkas antikrizinės programos alternatyva tuomet neįtiko.

Pasiteiravus, apie ką dar gali būti diskutuojama, jei anksčiau jau buvo diskutuota dėl bendrų darbų, A. Sacharukas pasakojo, kad „daug punktų iš to plano yra įvykdyta“, o per „vienalietuvių“ ir krikščionių konservatorių suvažiavimą ketinama pristatyti neatidėliotinų veiksmų planą.

Šiuo metu koaliciją sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), Liberalų sąjūdis, liberalcentristai ir Tautos prisikėlimo partija (TPP). Kartu šios frakcijos vienija 71 narį, kai Seime iš viso yra 141 vieta.

„Viena Lietuva“ Seime turi 11 narių.