Pasak specialistės, savivaldybės užsakymu kiemai bus tvarkomi visą sausį. „Tačiau savo sklypus įsiteisinusios namų bendrijos šį darbą turės daryti pačios, savivaldybė tuo nesirūpins“, - sakė I. Mikalauskienė.

Teritorijas prie parduotuvių, sporto klubų, poliklinikų privalo tvarkyti jų savininkai. „Nesvarbu, savaitgalis, paprasta diena, rytas ar vakaras, jie turėtų pasirūpinti ne tik šaligatviais, bet ir laipteliais, kad ant jų nepaslystų ir nesusižalotų žmonės“, - atkreipė dėmesį savivaldybės atstovė.

Už bendro naudojimo gatvių ir šaligatvių tvarką bei švarą atsakingos penkios įmonės, laimėjusios Vilniaus savivaldybės skelbtą konkursą.

Lazdynus, Pilaitę, Viršuliškes, Fabioniškes, Pašilaičius, Verkius tvarko UAB „Stebulė“, Justiniškes, Šeškinę UAB „Šilėja“, Lazdynus Žirmūnus, Antakalnį UAB „Vilniaus zunda“, Naująją Vilnią, Rasas, Vilkpėdę UAB „Rasų valda“, Naujininkų seniūniją UAB „Naujininkų ūkis“.

Panerių ir Grigiškių seniūnijas pagal subrangos sutartį tvarko „Lentvario komunalinis ūkis“, naująsias Pilaitės gatves, pagal neseniai laimėtą konkursą, tvarkys UAB „Auksinis varnas“.

Savivaldybės atstovės teigimu, dėl nenukastų, nepabarstytų šaligatvių, kiemų ir gatvių gyventojai gali kreiptis į Miesto tvarkymo skyrių arba Viešosios tvarkos skyrių, kuris už švaros ir tvarkos taisyklių nesilaikymą teritorijų savininkams ar jas tvarkančioms įmonėms skiria baudas.

Kaip DELFI informavo Žirmūnų seniūnijos vadovo pavaduotojas Viktoras Rudys, apie kiemų valymo laiką gyventojai sužinos iš skelbimų, kuriuose bus prašomi atlaisvinti aikšteles nuo automobilių.

„Mūsų teritoriją prižiūri UAB „Vilniaus zunda“, tačiau jie yra labai suvargę su kiemsargiais, sumažinę algas, todėl trūksta pajėgų. Šiandien apvažiavome Šiaurės miestelį, tai, atrodo, nebloga situacija. Bandysime kažką daryti ir kitur“, - sakė Žirmūnų seniūnijos atstovas.