Kauno miesto savivaldybėje stebimasi Vytauto Bancevičiaus "apsisukimais". Eidamas rajono savivaldybės administracijos vadovo pareigas, jis yra aktyvus miesto savivaldybės tarybos narys - ne tik dalyvauja šios tarybos bei Plėtros, investicijų ir turizmo komiteto posėdžiuose, bet ir vadovauja Eismo saugumo komisijai.

Tačiau, LŽ žiniomis, jis tai daro ne už dyką - iš rajono savivaldybės administracijos darbo metu skubėdamas į miesto savivaldybę neretai "pamiršta" apie tai pranešti buhalterėms, tvarkančioms darbo laiko apskaitos žiniaraščius, pagal kuriuos apskaičiuojamas valdininko atlyginimas.

Žiniaraščiuose nežymima 

V.Bancevičiui už darbą Kauno rajono savivaldybėje administracijos direktoriaus poste mokama per 3 tūkst. litų į rankas. Kaip Kauno miesto tarybos narys šis politikas kas mėnesį gauna 1,7 tūkst. litų kanceliarinėms išlaidoms, dar keli šimtai litų jam papildomai atseikėjami už darbą Eismo saugumo komisijoje.

"Tuomet, kai V.Bancevičius dalyvauja Kauno miesto savivaldybės komiteto posėdžiuose, rajono savivaldybės administracija už tą laiką atlygio neturėtų mokėti. Tačiau, mano žiniomis, šios įstaigos buhalterės politiko išvykų į kitą savivaldybę nefiksuoja", - LŽ teigė Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas. Jis pasiūlė dviem savivaldybėms atstovaujančio konservatoriaus V.Bancevičiaus elgesį svarstyti artimiausiame miesto tarybos posėdyje.

Anot K.Mikėno, politiko elgesys turėtų būti įvertintas ir jo pagrindinėje darbovietėje, Kauno rajono savivaldybėje, o šios įstaigos buhalterės privalėtų rasti būdą iš V.Bancevičiaus išieškoti neteisėtai gautus pinigus. "Tačiau dabar sunku būtų suskaičiuoti, kiek dėl to prarasta mokesčių mokėtojų pinigų", - teigė K.Mikėnas. Jo žiniomis, rajono savivaldybės administracijos direktoriaus darbo laiko žiniaraštis netvarkingai pildomas nuo kadencijos pradžios - beveik trejus metus. Esą anksčiau nefiksuotos V.Bancevičiaus išvykos darbo metu nei į miesto tarybos, nei komiteto, nei komisijos posėdžius.

Moka dvigubai 

Palyginus Kauno rajono ir miesto savivaldybės fiksuojamą darbo laiko apskaitą, paaiškėjo, kad nuo praėjusių metų rugsėjo iki gruodžio V.Bancevičius pranešė vykęs į šešis miesto savivaldybės tarybos posėdžius. Tačiau rajono savivaldybės buhalterijoje visai nepažymėta, kuriomis dienomis ir kiek valandų politikas praleido dirbdamas Kauno miesto savivaldybės tarybos Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitete bei Eismo saugumo komisijoje.

"Dabar aišku, kad valdininkui seniai mokama už darbą, kurio jis neatlieka. Tačiau jam, kaip miesto tarybos nariui, tuo pat metu papildomai atseikėjama ir už veiklą Eismo saugumo komisijoje. Tad už tą patį laiką jis gauna dvigubą atlygį!" - piktinosi K.Mikėnas.

V.Bancevičius LŽ patvirtino pirmadieniais dalyvaująs Kauno miesto savivaldybės komiteto posėdžiuose bei kelis kartus per ketvirtį pirmininkaujantis Saugaus eismo komisijai. "Apie tai, kad vykstu į miesto tarybos posėdžius, buhalterijai pranešu. Tačiau kai vykstu į kitus posėdžius darbdavių informuoti neprivalau", - įsitikinęs V.Bancevičius.

Tačiau Kauno miesto savivaldybės Apskaitos skyriaus vedėja Birutė Liaudenskienė mano kitaip. Pasak jos, tuo metu, kai tarybos narys posėdžiauja jos atstovaujamoje įstaigoje, rajono savivaldybės buhalterijos dokumentuose privalo būti pažymėta, kad jis - ne darbe. "Tai turi atsispindėti žiniaraštyje - darbuotojas pirmiausia atsiskaito savo darbdaviui", - LŽ aiškino B.Liaudenskienė.

Faktai šokiravo 

Kauno rajono savivaldybės tarybos narys socialdemokratas Artūras Orlauskas, LŽ paprašytas pakomentuoti administracijos direktoriaus elgesį, teigė esąs šokiruotas. "Anksčiau esame išsakę pastabų dėl darbo laiko žymėjimo žiniaraščiuose, tačiau buvome patikinti, kad jie pildomi sąžiningai", - pasakojo A.Orlauskas. Jo įsitikinimu, "prieš įstatymus visi lygūs, todėl į paaiškėjusius faktus privalu reaguoti atitinkamai". Tačiau esą pirmiausia partijos nario elgesį turėtų įvertinti patys konservatoriai.

Kauno miesto meras konservatorius Andrius Kupčinskas kolegos V.Bancevičiaus elgesio vertinti neskubėjo. Politikas LŽ sakė, kad pirmiausia reikia išsiaiškinti, ar iš tiesų Kauno rajono administracijos direktoriui mokama ir už tas valandas, kurias jis leidžia tarybos posėdžiuose. "Girdėjau apie tai, pasidomėsime, ar darbo valandos dubliuojamos", - sakė miesto vadovas. A.Kupčinskas atkreipė dėmesį, kad kanceliarinėms išlaidoms skirti pinigai tarybos nariams mokami neatsižvelgiant į darbo valandų skaičių. "V.Bancevičius yra solidus politikas, manau, jis puikiai viską supranta. Jeigu iš tiesų Kauno rajono savivaldybė jam moka ir už tą laiką, kai nebūna darbo vietoje, jis turėtų grąžinti permoką", - teigė A.Kupčinskas.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją