Kitiems svečiams bei žurnalistams, kurių kelione į finalines varžybas (jose žais dvi Lietuvos ekipos - Kauno "Žalgiris" ir Vilniaus "Lietuvos rytas") taip pat rūpinosi NEBL, jokių problemų nekilo.

Tuo tarpu vakar Rusijos ambasada Lietuvoje be jokių prieštaravimų sutiko padėti televizijos žurnalistams.

Tą pačią dieną, kai mūsų šalies Užsienio reikalų ministerija užtrenkė duris, "Lietuvos ryto" televizijos prodiuseris Romas Mironas, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas bei operatorius Alvydas Laurinavičius kreipėsi į Rusijos ambasados konsulinio skyriaus vedėją Azamatą Ablajevą.

"Vadovaujatės neteisinga informacija, - vakar teigė Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento direktoriaus pavaduotojas Gediminas Šiaudvytis. - Mums nebuvo pateiktas prašymas tarpininkauti dėl vizų".

G.Šiaudvytis "Lietuvos rytui" aiškino, kad vakar rytą ministerijos policininkas atnešė jam vokus, kuriame buvo nuotraukos, kažkokios anketos, tačiau nebuvo iškvietimo, prašymo, nenurodytas kelionės tikslas.

Pasak pareigūno, todėl ir nebuvo pagrindo priimti dokumentų.

"Pamačiau, kad kvietimas susijęs su krepšiniu. Paskambinau į NEBL. Jie atėjo ir pasiėmė dokumentus", - kalbėjo pareigūnas.

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis vakar taip pat laikėsi nuomonės, kad ministerija negavo žurnalistų prašymų tarpininkauti dėl Rusijos vizos.

Tačiau NEBL Vilniaus biuras paaiškino, kad "Lietuvos ryto" televizijos darbuotojų ir kitų asmenų dokumentai buvo nunešti į URM praėjusio penktadienio vakarą.

"Pateikėme tai, ką visada tokiais atvejais reikia pateikti", - kalbėjo NEBL atstovė, prašiusi neminėti jos pavardės.

Užsiminusi apie nuo ryto netylančius telefono skambučius, darbuotoja, nors ir nenoriai, paaiškino, kad iškvietimai buvo užsakyti ir netrukus būtų buvę pateikti ministerijai. Jos teigimu, prašymas buvo toks, kaip ir visų kitų, kurie anksčiau gavo leidimą vykti į Rusiją tarpininkaujant Užsienio reikalų ministerijai.

Vakar kilus triukšmui URM atstovai pasiūlė "Lietuvos ryto" televizijos darbuotojams kreiptis į juos dar kartą ir žadėjo pamėginti sutvarkyti vizas.

"Užsienio reikalų ministerija turėtų kovoti dėl piliečių teisių. Jeigu prašymo atmetimo motyvai iš tikrųjų yra tokie, pareigūnų elgesys kelia nuostabą", - sakė Seimo Užsienio reikalų komiteto narys socialdemokratas Vytenis Andriukaitis.