"Vilniaus šventėse", pasak sostinės vicemero Gintauto Babravičiaus, turėtų dirbti 4-5 darbuotojai, o šiai įstaigai, be kita ko, būtų perduotos visos Vilniuje vykstančių kultūros renginių informacijos sklaidos funkcijos.

"Tos įstaigos pagrindinis rūpestis būtų ilgalaikis - 2023 metais Vilniui sukanka kuklus 700 metų jubiliejus, augančia tvarka šitam jubiliejui būtų ruošiamasi. Ji taip pat dalyvautų miesto įvaizdžio kūrimo programose. Dar labai svarbus aspektas - kuruotų įvardintus VEKS projektus, kurių vieną ar kitą dalį atrinktumėme. Dalį tų projektų ketiname panaudoti mūsų kultūros politikoje", - per antradienį vykusią spaudos konferenciją žurnalistams sakė G.Babravičius.

Pastabų ir pasiūlymų, kuriuos iš VEKS projektų reikėtų pratęsti, pasak jo, bus laukiama iki Vilniaus kultūros kongreso, kurį ketinama rengti sausio 29 dieną.

A.Babravičius sakė, jog norėtų, kad "Vilniaus šventėms" vadovautų VEKS vadovas Rolandas Kvietkauskas, tačiau pažymėjo nesitikintis, kad taip nutiks dėl per mažo siūlomo atlyginimo.

Kitai savivaldybės valdomai viešajai įstaigai "Vilniaus festivaliai", koordinuojančiai 9 teatro, kino, šokio ir muzikos festivalių rengimą, 2010 ketinama skirti 1,2 mln. litų.

Pasak G.Babravičiaus, ši įstaiga kas trejus metus nuo 2011-ųjų turėtų surengti viešą konkursą festivalių vietoms užimti. Jis pažymėjo, kad savivaldybės parama sudaro mažiau nei 10 proc. nuo bendro festivalių biudžeto.

"Tai nereiškia, kad būtinai turi būti išstumtas kažkuris festivalis, gali būti, kad šitas ratas pasipildys, nes tikslas yra, kad nuo sausio iki gruodžio mieste vyktų kultūrinis gyvenimas ir festivaliai yra viena iš tokių raiškų. Miesto parama yra kaip kofinansavimo ir kad būtų galima tolygiai užtikrinti administracinę veiklą", - aiškino vicemeras.

Paklaustas, kodėl negalima kurti vienos viešosios įstaigos, atsakingos už kultūrinius renginius, G.Babravičius sakė, jog dvi įstaigos yra dėl renginių skirtingumo, konkurencijos ir valdymo efektyvumo.

Savivaldybės kultūros ir meno skyriaus ketinamam rengti Kultūros rėmimo programų konkursui numatoma skirti apie 1 mln. litų.