Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos biuro vedėjo Kęstučio Ignatavičiaus pastebėjimu, vis daugiau kauniečių savo vaikams parenka lietuviškus vardus. Ypač tai buvo populiaru šiais metais. Vedėjas viliasi, kad tokia pati tendencija išliks ir prasidėjus 2010-iesiems metams.

Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio proga šių metų pradžioje meras Andrius Kupčinskas paragino kauniečius jubiliejiniais metais gimusiems vaikučiams suteikti lietuviškus vardus. Visiems, kurie savo atžalą pavadindavo lietuvišku vardu, meras įteikė padėkos raštus.

"Labai malonu, kad kauniečiai atsiliepė į mano raginimą. Net 30 proc. padaugėjo lietuviškų vardų - tai puikus Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimas", - sako meras A. Kupčinskas.

Šiemet Kaune populiariausi vardai yra Joris (suteiktas 31 berniukui), Mantas (30), Gustas (22), Domantas (20), Ugnius (18), Žygimantas (15). Populiariausi mergaičių vardai - Ugnė (59), Gabija (58), Austėja (52), Saulė (36), Viltė (33), Rugilė (30), Smiltė (30).

Iš nelietuviškų šiais metais populiariausi buvo mergaičių vardai - Ieva, Augustė, Emilija, Kamilė, Akvilė, Gabrielė, o berniukų - Lukas, Dominykas, Augustas, Matas, Rokas, Nojus, Benas.

"Ne visi vaikų vardus registravę tėveliai iš anksto žinojo apie mero paraginimą, todėl labai maloniai nustebdavo gavę į rankas mero padėką už tai, kad parinko savo atžalai lietuvišką vardą. Kai kurie jų mero pasirašytą raštą pavadino pirmuoju savo kūdikio diplomu ir žadėjo saugoti jį, kol vaikas užaugs ir pats galės nuspręsti, ar brangus jam toks su asmeniniu vardu susietas atminimas", - Eltai sakė Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas K. Ignatavičius.