Prieš kurį laiką Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, ištyrę Rimkų gyvenvietėje vandens tiekimo kolonėlių vandenį, nustatė, kad jo užterštumas įvairiais mikrobais leistinas normas viršija net kelis kartus. Po to jų eksploatacija buvo uždrausta, o bendrovei "Klaipėdos vanduo" nurodyta pašalinti trūkumus.

Pirmadienį AB "Klaipėdos vanduo" Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą informavo, jog vandens tiekimo kolonėlės jau išvalytos ir išdezinfekuotos, o vandens kokybė pagerėjo. Gydytoja higienistė Rita Vainauskienė Eltai sakė, jog jas vėl bus leista eksploatuoti.

R.Vainauskienės manymu, situacija dabar pagerėjo tik laikinai. Anot jos, toks senoviškas geriamo vandens tiekimo būdas yra nesaugus, vanduo bet kada vėl gali tapti netinkamu naudoti maisto gamybai. Gydytojos manymu, problemos neliktų, jei gyventojams geriamas vanduo būtų tiekiamas vandentiekio tinklais, tiesiai į butus.

Tačiau nors vandentiekis į Rimkus nutiestas maždaug prieš porą metų, gyventojai prie jo jungtis neskuba. Žmonės sako, jog tada jie neišgalėsią susimokėti už brangų vandenį. Todėl dauguma jų iki šiol naudojasi lauke prieš kelis dešimtmečius pastatytomis, aprūdijusiomis vandens tiekimo kolonėlėmis.