Ketvirtadienį Jeruzalėje įsikūrusiame muziejuje buvo atidaryta Raimondo Paknio fotografijų paroda „Tylos gausmas“. Pažiūrėti nuotraukų ir paklausyti V. Ušacko kalbos buvo pakviesta per 300 žmonių: ne tik svečiai iš Lietuvos, bet ir būrys Kneseto – Izraelio parlamento narių, litvakų, akademinės bendruomenės, žiniasklaidos, verslo atstovų, tarp jų – ir buvusios „Mažeikių naftos“ savininkės kompanijos „Jukos“ akcininkai Leonidas Nezvlinas bei Michailas Brudnas.

Muziejaus patalpoje šalia mėlynai baltos Izraelio vėliavos buvo atvirkščiai pakabinta Trispalvė. Priešingai nei Eliziejaus rūmuose, klaida buvo iš karto ištaisyta. V. Ušackui iš karto pastebėjus aukštyn kojom pakabintą Lietuvos vėliavą, jo patarėja Gintarė Karčiauskaitė visų svečių akivaizdoje perkabino vėliavą, kad spalvos rikiuotųsi tinkama seka: geltona, žalia, raudona.

Didžioji Vilniaus sinagoga
Lietuvos delegacija Žydų diasporos muziejuje galėjo pasigėrėti Didžiosios Vilniaus sinagogos maketu. Anot ministro, su sostinės meru Viliumi Navicku svarstoma galimybė atlikti archeologinius tyrimus ir atkasti dalį Didžiosios Sinagogos pamatų, kurie galėtų tapti svarbiu istoriniu-archeologiniu paveldo paminklu, pritraukiančiu gausias žydų turistų grupes.

Trispalvė aukštyn kojom buvo pakabinta ir Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy kabinete, per susitikimą su Lietuvos vadove Dalia Grybauskaite. Po kelių dienų Prancūzijos pareigūnai atsiprašė dėl šios klaidos, kuri tuomet taip ir nebuvo ištaisyta.