Buvęs Vilniaus OMON pareigūnas, vado pavaduotojas kadrų klausimams Edvardas Petrauskas, paklaustas, ar žino ką nors apie galimas OMON operacijas Lietuvos pasienyje 1991-aisiais, teigė apie "kažkokias operacijas" žinojęs tik iš žiniasklaidos, tačiau pripažino, kad apie tai kalbėta ir tarp kolegų.

"Kiek žinau iš televizijos, vykdė kažkokias operacijas. Su muitininkais, išvaikė lyg. Kažkas iš kolegų pasakojo, kad buvo įsakymas kažkoks", - teigė jis.

Liudytojas sakė iš kolegų girdėjęs, kad 1991-aisiais į Vilnių buvo atvykę Rygos OMON kariai.

Pagrindiniu kaltinamuoju Medininkų žudynių byloje įvardytą Konstantiną Michailovą E.Petrauskas tvirtino matąs pirmą kartą.

Medininkų žudynių byloje kaltinamasis K.Michailovas (buvęs K.Nikulinas) ilgą laiką buvo vienintelis pasiekiamas tyrėjams ir teismui įtariamasis, kuriam pateikti oficialūs įtarimai septynių Lietuvos pareigūnų nužudymo byloje, tačiau balandžio pradžioje prokurorai patvirtino, kad įtarimai įteikti ir Aleksandrui Ryžovui.

Prokurorų teigimu, tyrimas dėl kitų įtariamųjų - taip pat buvusių omonininkų - būrio vado Česlavo Mlyniko ir šio būrio milicininkų Andrejaus Laktionovo bei A.Ryžovo - yra atskirtas ir tęsiamas toliau.

Lietuvos pareigūnai ne kartą yra priekaištavę Rusijai dėl nepakankamo bendradarbiavimo siekiant ištirti šią bylą.

1991-ųjų liepos 31-osios rytą per žiaurų omonininkų išpuolį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nužudyti Medininkų kelio poste budėję muitininkai Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius, "Aro" pareigūnai Algimantas Juozakas, Mindaugas Balavakas, kelių policijos darbuotojai Juozas Janonis ir Algirdas Kazlauskas.

Rugpjūčio 2 dieną ligoninėje mirė sunkiai sužeistas policininkas R.Rabavičius. Gyvas liko tik sunkiai sužeistas buvęs muitininkas T.Šernas.

Per tyrimą surinkti duomenys prokurorams leidžia įtarti, kad šį nusikaltimą padarė buvusios Sovietų sąjungos ypatingosios paskirties milicijos būrio (OMON) smogikai iš Rygos.