Pasak Vilniaus miesto savivaldybės pranešimo spaudai, planuojama iš Šv. Jokūbo ligoninės akušerijos-ginekologijos paslaugas perkelti į Vilniaus miesto universitetinę ligoninę, traumatologijos ir neurochirurgijos - į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę. Taip pat bus perkeliami ligoninės darbuotojai, kurie sutiks dirbti minėtose darbo vietose.

Pranešime pabrėžiama, jog traumų atvejais sostinės gyventojai galės gauti kvalifikuotas paslaugas daugiaprofilinėje Vilniaus greitosios pagalbos universitetinėje ligoninėje, o moterys dėl savo susirgimų galės kreiptis į daugiaprofilinę Vilniaus miesto universitetinę ligoninę.

Kovo mėnesį sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas pareiškė, jog miesto ligoninė bus uždaryta, o jos pastatas turėtų būti parduotas.

Seimo opozicija įvertino šį ministro pasisakymą kaip kišimąsi į Vilniaus savivaldybės reikalus, kadangi šv. Jokūbo ligoninė nepavaldi Sveikatos apsaugos ministerijai. Šv.Jokūbo ligoninė priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, jos steigėja yra Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

Sostinės centre - Lukiškių aikštėje, šalia Lukiškių dominikonų vienuolyno ir Šv. apaštalų Jokūbo ir Pilypo bažnyčios - įsikūrusi ligoninė yra laikoma seniausia Vilniuje. Ji įsteigta prie dominikonų vienuolyno 1723 metais.