„Kadangi laikinasis arba socialinių išmokų mažinimo įstatymas buvo priimtas, socialdemokratai aiškiai sako, jog kreipsis į šalies prezidentę, kad ji nepasirašytų to įstatymo ir grąžintų jį Seimui. Manau, kad visos opozicinės partijos, 64 Seimo nariai, ko gero, pritars tam siūlymui, kad prezidentė grąžintų laikinąjį įstatymą vetuodama, nes jis prieštarauja Konstitucijai“, - posėdžių salėje pareiškė V. Andriukaitis.

Tuo metu jo partijos kolega Bronius Bradauskas viešai pažadėjo, kad nepagailės asmeninių lėšų ir iš savo atlyginimo regionuose paskelbs Seimo narių, pritarusių bedarbio pašalpų, senatvės ir valstybinių pensijų, motinystės išmokų bei vaiko pinigų mažinimui, pavardes.

„Aš apsiimu paskelbti visuose rajoniniuose laikraščiuose žmonių pavardes, kurie tai padarė. Aš nepagalėsiu savo atlyginimo ir tą padarysiu“, - sakė B. Bradauskas.

Dalyvaudamas Seimo rinkimuose parlamentaras deklaravo turįs 2,8 mln. Lt privalomo registruoti turto, vertybinių popierių, meno kūrinių bei juvelyrinių dirbinių grafoje nurodoma 11,7 mln. Lt suma, piniginės lėšos sudaro 2,2 mln. Lt. Turto ir pajamų deklaracijoje, pateiktoje už 2007 m., nurodoma, kad tais metais buvo gauta 1,7 mln. Lt pajamų.

DELFI primena, kad trečiadienį Seimas priėmė laikiną Socialinių išmokų perskaičiavimo įstatymą, kuriuo nuo sausio mažinamos senatvės pensijos, bedarbių pašalpos, vaiko pinigai, slaugos bei priežiūros išlaidų kompensacijos, perskaičiuojamos valstybinės ir našlių pensijos, o nuo liepos mėnesio karpomos motinystės pašalpos. Parlamentarai pasigailėjo tik I grupės invalidų, kurių nedarbingumo pensijų nutarta neliesti.

Teisės aktas turėtų galioti 2010-2011 m. Įstatymas įsigalios, jei jį pasirašys šalies vadovė D. Grybauskaitė.