Kaip praneša sostinės savivaldybė, šventiniai Kalėdų miestelio atidarymo renginiai prasidės gruodžio 12 d. 12 val. kartu su artistų trupe iš Didžiosios Britanijos „The Dream Engine“. Programa prasidės netikėta staigmena, atskriejančia į Rotušės aikštę iš dangaus – oro akrobatas, nešamas helio dujų pripildytu oro balionu, sveikinsis su minia.

Vilniečiai ir miesto svečiai galės stebėti pusvalandžio trukmės muzikinį spektaklį. 16 val. Vilniaus miesto meras Vilius Navickas įžiebs Rotušės Kalėdų eglę – 10 metrų aukščio meninę instaliaciją, užpildytą vaikų sukurtomis dekoracijomis. Tuo pat metu įsižiebs ir Kalėdų eglė Katedros aikštėje.

Kalėdų miestelis taps šventinio Vilniaus širdimi iki gruodžio 29 d. Šventinę nuotaiką kurs tautodailininkų ir amatininkų mugė, organizuojami renginiai ir akcijos. Tikimasi, kad Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje taps šventinio miesto širdimi, susitikimų ir bendravimo tašku, šilumos ir dalinimosi džiaugsmu vieta, galbūt nauja miesto tradicija.

Organizatoriai pasiūlys mugės lankytojams nepamirštamų įspūdžių – nuo aromatingos kavos puodelio, unikalaus kavos muziejaus-sofos iki nemokamo kalėdinio sveikinimo mylimiesiems.

Kalėdų miestelyje įrengtame Kavos namelyje kiekvienas apsilankęs bus pavaišintas kava, taip pat savo artimiausiems žmonėms galės užrašyti sveikinimo atviruką, kuris bus išsiųstas nemokamu paštu. Šiame namelyje bus galima užrašyti sveikinimo žodžius ant kalėdinės žvaigždės, kurios vėliau bus sujungtos į girliandą ir papuoš Rotušės Kalėdų eglę. Kalėdinės girliandos užkabinimas vyks gruodžio 18 d. 18 val.

Gruodžio 11–13 dienomis vilniečius ir sostinės svečius Rotušės aikštėje pasitiks milžiniškų matmenų JACOBS Kronung „Žalioji sofa“. Lietuva bus antra šalis, kurioje bus pastatyta 22 metrų ilgio, 8 metrų aukščio, 8 metro pločio, 800 kub. m. sofa. Jos viduje veiks kavos muziejus, kurį galės nemokamai aplankyti visi norintieji.

Ne tik kalėdiniai renginiai miestą pavers šviesiu, jaukiu ir visiems atviru miestu – Gedimino prospektas, aplinkinės senamiesčio, aikščių gatvės, kitos svarbios miesto erdvės bus šventiškai apšviestos.

„Visa šviesa, kuri turi degti mieste, labai svarbi. Nes kur šviesa, ten ir viltis...“, – sakė VšĮ „Švenčių studija vadovė Jolanta Tūraitė. Pasak vadovės, yra labai didelė tikimybė, kad ir Lietuvos pasididžiavimas – TV bokštas – dėka rėmėjų kaip ir kasmet bus įžiebtas.

Šventiniams renginiams Savivaldybė šiemet ketina išleisti beveik 5 kartus mažiau lėšų nei pernai.

Be Rygos ir Talino merų į kalėdinius renginius atvyks Turkijos Stambulo, Vokietijos Eseno ir Vengrijos Pečo miestų merai. Pastarieji miestai taps kitų metų Europos sostinėmis, todėl jiems bus perduoti simboliniai Europos sostinės raktai.